White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Zeke Sky – Intergalactic Demon King

Leestijd: 2 minuten

Het is een nieuwe naam voor degenen die op een meer traditionele manier muziek ervaren, maar voor hen die online prefereren boven de platenzaak, heeft hij wel naam. Zeke Sky. De Amerikaanse muzikant kan heel veel. Via Atomic Fire Records komt Zeke Sky met zijn debuutplaat, Intergalactic Demon King.

Zeke Sky

Wie hem ziet, verwacht eerder dat hij een acteur is in de lijn van Terminator. Zijn spierballen worden echter ingezet om muziek te maken. Zelf is hij verantwoordelijk voor alles behalve de drums. Die worden door Adam Pierson gedaan. Verder is Zeke Sky dus zowel de stem als het gitaargeluid, evenals dat hij ook nog eens een deel van de productie voor zijn rekening heeft genomen.

Intergalactic Demon King

Deze eerste langspeler van Zeke Sky telt elf tracks, welke samen goed zijn voor vijfenveertig minuten aan muziek. Opener ‘Ouverture’ geeft de luisteraar nog geen idee van wat er gaat gebeuren, maar daarna is dat wel duidelijk. Zeke Sky laat zich inspireren door verschillende stijlen metal evenals de hardrock. ‘Light The Sky’ zal er daarom bijvoorbeeld goed ingaan bij zowel liefhebbers van power als progressieve metal, terwijl op bepaalde momenten ook nog hints naar de progressieve rock het ook voor dat publiek interessant maakt.

Eén van de belangrijkste pijlers van de muziek van Zeke Sky op Intergalactic Demon King is zijn stem. De cleane, pakkende vocalen zorgen ervoor dat de muziek, ook als de basis soms erg heavy is, toegankelijk blijft. ‘Intergalactic Demon King’, de titeltrack, maakt dat ook duidelijk. Het frivole gitaarspel is een van die andere krachten die hier sterk naar voren komt. Dat is wel altijd in dienst van de track.

Soms is het gevoel vooraf niet het gevoel dat echt bij de plaat hoort. Dat is zeker iets dat voor Intergalactic Demon King van Zeke Sky geldt. Deze plaat zou zomaar eens een van de verrassingen van 2023 kunnen zijn.

Zeke Sky - Intergalactic Demon King

Tracklist Intergalactic Demon King

 1. Overture 2:13
 2. On The Tip Of The Tongue 5:25
 3. Light The Sky 3:56
 4. Intergalatic Demon King 3:34
 5. Level The Heights 5:29
 6. Light In The Hollow 3:34
 7. Fire Witch 4:38
 8. Faith And Sorrow 4:35
 9. Endlessly Forever 3:59
 10. Say Your Prayers 3:46
 11. LionHeart 4:11

Zeke Sky online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén