White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Zoë – Back Into The Light

Leestijd: 2 minuten

Vrouwen zijn vaak van inspiratie voor mannen om muziek te maken. Dat blijkt ook bij de band Zoë. Wie denkt dat Zoë een zangeres is, heeft het mis. Het viertal bracht afgelopen jaar een nieuwe langspeler uit. Zoë zag Back Into The Light verschijnen via LX/Brennus Music.

Zoë

Deze band is al aan het eind van de jaren ’90 ontstaan. Toch was het sinds 2016 allemaal wat onzeker hoe de toekomst van Zoë eruit zou zien. Gezondheidsproblemen zorgden ervoor dat het plan wat onduidelijk was en de band de luwte opzocht. Die stilte is dus inmiddels verbroken.

Back Into The Light

Op deze vierde langspeler van dit kwartet staan tien tracks. ‘Down In A Hole’ en ‘By Your Side’ zijn de twee die over de vijf minuten gaan. Die eerste laat goed horen dat Zoë ergens tussen Red Fang, Monster Magnet en Nirvana hangt, terwijl ook de Britse invloeden van onder andere The Cult merkbaar zijn.

Zoë laat op Back Into The Light horen dat zij vooral lekker willen rocken. De stuwende baslijnen, die in ‘In Praise Of Laziness’ sterk naar voren komen, geven energie. Dat geldt ook voor de rauwe vocalen. De energie daaruit spat, doet ook denken aan Foo Fighters in de begindagen. Het viertal laat zich nergens op de plaat verleiden tot het inzetten van een ballade, waarin de muziek hoog in de energie blijft. Doordat de tracks wel gevarieerd zijn, ontstaat er een sfeer met genoeg afwisselingen.

Dat vrouwen een mooie uitwerking hebben op muzikanten, blijkt hier eens te meer. Zoë heeft met Back Into The Light een langspeler gemaakt die vlamt, die rockt en die brutaal alles op het pad omver schopt. De bravoure in deze muziek zal velen goed doen.

Zoë - Back Into The Light

Tracklist Back Into The LIght

1.Back Into The Light 03:42
2.Voices 04:21
3.Down In A Hole 05:07
4.In Praise Of Laziness 03:26
5.Go Like A Bomb 03:20
6.By Your Side 05:22
7.White Trash 04:32
8.Wild Wild City 04:38
9.Band Of Brothers 03:21
10.Cut Class 03:25

Zoë online

Bandcamp

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén