White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Epica – We Still Take You With Us

Leestijd: 3 minuten

Epica. Een van de grootste hedendaagse uit Nederland afkomstige bands als het gaat om zowel symfonische als female fronted metal. Inmiddels heeft die groep een status bereikt waarvan niemand kan zeggen dat die eromheen kan. Toch waren er tijden dat Epica nog aan die weg aan het timmeren was. Die releases zijn allen veel minder of niet meer te verkrijgen. Daarom komt Epica met We Still Take You With Us, want natuurlijk qua titel ook een mooie knipoog is naar de release van 2004.

Epica

Waar Epica inmiddels geen introductie meer nodig heeft, geldt ook dat er in de band de nodige wisselingen geweest zijn. Wie de band nu kent, kan haast niet meer voorstellen dat bassist Rob van der Loo, drummer Ariën van Weesenbeek en gitarist Isaac Delahaye niet tot de line-up behoorden. En herinnert men bijvoorbeeld bassist Yves Huts of drummer Jeroen Simons nog? Ja, die hebben ook een mooi deel van Epica uitgemaakt.

We Still Take You With Us

Nu is er dan die nieuwe, gigantische uitgave van Epica, welke verschijnt via Nuclear Blast. We Still Take You With Us komt in verschillende uitgaves uit, maar de versie die hier besproken wordt, is de meest uitgebreide versie waarin de liefhebber vele discs aantreft. In tegenstelling tot de standaardversie kent deze uitgave ook de beelden van Live At Paradiso. Dat gebeurt dan zowel op DVD als op Blu-ray. De koper van deze earbook wordt in dat opzicht flink in de watten gelegd.

Buiten dit alles om, kent de uitgave ook de show van Paradiso ui 2006 op twee discs. Daarnaast zijn de eerste vier albums, The Phantom Agony, We Will Take You With Us, Consign To Oblivion en The Score vertegenwoordigd op cd. Dat betekent dus ook dat de opnames van de befaamde ‘2 Meter Sessies’ weer van de partij zijn.

Live At Paradiso

Ondanks dat het natuurlijk heel gaaf is dat die eerdere platen van Epica in deze release zitten, is Live At Paradiso toch wel de blikvanger. Dat is niet alleen omdat Epica daar ‘Crystal Mountain’ van Death, welke niet vaak genoeg geëerd kan worden, speelt. Het is vooral omdat dan gezien en ervaren kan worden dat Epica niet alleen een band is die het van strakke platen moet hebben. De kracht van hun liveshows wordt al bij de eerste beelden, waarin de band op een gondel in de grachten zit, te zien. Ondanks de fabelachtige show, inclusief topless vuurkunstenaars, is het Epica zelf die echt de show steelt.

Epica is ten tijden van Live At Paradiso nog echt jong. Mark Jansen, die nog steeds even energiek is, weet het publiek flink op te zwepen, terwijl Simone Simons naast haar vocale hoogstandjes ook met haar charmes het publiek bijna verleidelijk bespeelt. De blik in haar ogen bij het furieuze ‘Seif Al Sin’ bijvoorbeeld zegt genoeg. Alles is haarscherp vast

Genoeg extra’s

De overige cd’s kennen ook nog het nodige moois wat bovenop het origineel komt. Zo kent The Score een flink gepimpte versie, terwijl ook The Phantom Agony vele extra tracks kent. Dat maakt We Still Take You With Us tot een beleving waarin Epica voor uren en uren genoten kan worden. Daarnaast geldt ook dat deze uitgebreide release onderstreept dat deze band zelfs in de beginjaren al zeer groots bezig was. Puur genot.

Epica - We Still Take You With Us

EPICA ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén