White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Killswitch Engage – Live At The Palladium

Leestijd: 2 minuten

Metalheads die pas rond de millenniumwisseling aangehaakt zijn, zien het als een band die staat voor de moderne vorm van metal: Killswitch Engage. In 2019 kwam die band met Atonement, een dijk van een plaat die live nauwelijks onder de aandacht gebracht kon worden. Men weet waarom. Daarom speelde de groep een liveshow voor een streamingsevent. Die show van Killswitch Engage komt nu onder de noemer Live At The Palladium via Metal Blade als een geweldigde livesensatie op de markt.

Killswitch Engage

Begonnen met Jesse Leach als vocalist, om later de wereld in te pakken met Howard Jones. Vervolgens komt Jesse Leach even zo makkelijk terug, waarbij de band duidelijk het heilige vuur niet verloren is. ‘My Last Serenade’ van Alive Or Just Breathing geldt misschien wel als de bekendste track, maar voor insiders niet de beste.

Live At The Palladium

De set die op Live At The Palladium te zien en te horen is, want er zitten ook twee cd’s bij met de audio van deze shows, duurt ruim een uur en twintig minuten. Tijdens die ruime set wordt zowel Atonement in zijn geheel gespeeld als Killswitch Engage. Juist, dat is de debuutplaat uit 2000 welke uitkwam voor doorbraakalbum Alive Or Just Breathing.

Doordat Killswitch Engage deze twee albums helemaal speelt, komen er tracks aan bod van Atonement die live nog niet gespeeld waren op dat moment. Op die manier wordt onder andere ‘Know Your Enemy’ op een krachtige manier in de spotlight gezet. Tijdens het deel waarin Killswitch Engage de toon zet, komen ook ‘Irreversal’, ‘Rusted Embrace’ en ‘Numb Sickness Eyes’ aan bod. De fans weten dat die tracks al twee decennia live niet meer te genieten zijn geweest. Dat maakt het voor de liefhebbers van deze band extra gaaf.

Kwaliteit voor het oog en oor

Killswitch Engage heeft het dus muziek goed voor elkaar, want nergens kakt de set in. Dit komt ook doordat de weergave een lust voor zowel het oog als oor is. De haarscherpe beelden brengen de band echt in de huiskamer, waarbij ook de complimenten aan de groep gegeven moeten worden, want zij weten de camera goed te vinden. Daarbij geldt ook dat het geluid erg goed is, waardoor de melodieuze partijen niet ondergesneeuwd worden door de bombastische riffs.

Livestreams waren in de tijd van corona niet de favoriet van de ondergetekende, maar Live At The Palladium van Killswitch Engage laat zien dat het ook heel boeiend kan zijn. En dat is een compliment aan deze vlammende metalband.

Killswitch Engage - Live At The Palladium

Tracklist Live At The Palladium

01. Intro
02. Unleashed
03. The Signal Fire
04. Us Against the World
05. The Crownless King
06. I Am Broken Too
07. As Sure as the Sun Will Rise
08. Know Your Enemy
09. Take Control
10. Ravenous
11. I Can’t Be the Only One
12. Bite the Hand That Feeds
13. Ghostie Skit
14. Temple from the Within
15. Vide Infra
16. Irreversal
17. Rusted Embrace
18. Prelude
19. Soilborn
20. Numb Sickened Eyes
21. In the Unblind
22. Just Barely Breathing
23. Outro

Killswitch Engage online

Facebook
Instagram
Twitter

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén