White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Anal Vomit, Goat Vomit Noise, Fall Of Seraphs, Fierce Cult @Musicon, Den Haag

Leestijd: 4 minuten

Zuid-Amerika is een continent dat om veel bekend staat, maar als het om metal gaat, dan zijn er weinig mensen die meer dan vijf bands uit dat hele continent kunnen opnoemen. Toch leeft het enorm, zelfs in minder bekende landen als Peru. Als dan een band uit die contreien, Anal Vomit dus, afreist naar het mooie Den Haag om een show te geven in Musicon, is dat een reden om de regen te trotseren.

Vroeger dan ooit

Bij binnenkomst gold direct een grote verrassing. Velen dachten dat de eerste band om 19.30 zou aanvangen, maar dat was door de toevoeging van een vierde band vervroegd. Het uit Spanje afkomstige Fierce Cult heeft hun death metal dan ook bij lange na niet aan alle bezoekers kunnen tonen. Dat is jammer, want dit kwartet richt hun muziek lekker in. Doordat Fierce Cult er met enige regelmaat een ijzersterke groove ingooit, lijkt het alsof Pantera ook van invloed is geweest op hun werk. Geen weldenkend mens die dat als erg kan beschouwen, toch?

Na een wat lange ombouw was het de beurt aan Fall Of Seraphs. Deze avond was een grote internationale aangelegenheid, want alle bands kwamen uit andere landen. Fall Of Seraphs komt uit het zuidwesten van Frankrijk. Dat Frankrijk tegenwoordig een ijzersterke metalscène heeft, is op deze site al vaker besproken, maar hier werd maar weer duidelijk waarom. Fall Of Seraphs lijkt veel inspiratie van de black metal te vermengen met death, of andersom. Feit is dat deze rauwe sound het erg goed deed en Deicide aanhalen is natuurlijk ook nooit verkeerd.

Geitenbrij of wat

Als Frankrijk en Spanje zijn geweest, kan Italië natuurlijk niet achterblijven. Goat Vomit Noise is niet de band die zijn muziek maakt om de wereld mee te veroveren. De eerste tracks werden al dan niet bedoeld overstemd door noise, waardoor alleen enkele fanatieke metalheads voor het podium, waar ruimte genoeg was door het helaas uitblijven van een machtige mensenmassa, hierop los konden gaan. Italianen houden van kunst en Goat Vomit Noise lijkt de obscuriteit naar een muzikale kunst te hebben getrokken. Flarden van snerpende black metal gingen ook hier gepaard met vleugjes death, maar hoe fanatiek het drietal ook speelde, Goat Vomit Noise blijft een band voor een select gezelschap binnen de niche.

Heel anders was dat bij de headliners van de avond. Komend uit Peru wist het kwartet van Anal Vomit, gehuld in mysterieuze rode nevelen alsof de Inca’s zelf waren teruggekeerd op deze aarde om het woord van de death metal te verspreiden. De old school death metal beukte en gierde zoals death metal beuken en gieren moet. Doordat het echter een woensdag was en Anal Vomit ruim na tienen pas aanving, kon de show niet helemaal afgekeken worden, maar duidelijk was dat dit death metal van het kaliber was waarvoor men uit zijn nest komt en graag een goed glas bier voor zich laat tappen.

Woensdagavonden zijn schaars als het om pure metalavonden gaat, maar een avond als deze leert dat de obscure kanten van de black en death internationaal wijd verspreid zijn. Alleen te hopen dat de gasten de volgende keer, of elders, meer metalheads voor hun podium weten te vinden, want aan de beleving van dit geheel ligt het zeker niet.

MUSICON ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén