White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

U.D.O + Dead City Ruins @Paard, Den Haag

Leestijd: 2 minuten

Op deze vrijdagavond zou er een legendarische zanger optreden namelijk, niemand anders dan Dirkschneider met zijn eigen band U.D.O. Ze speelde samen met de Australische hardrockband Dead City Ruins. Jammer genoeg zijn er van deze avond geen foto’s beschikbaar wegens het management van U.D.O. De mensen rondom U.D.O zijn niet erg sympathiek. Hierdoor kunnen we jullie dus niet vermaken met de foto’s van deze avond. Wel heeft het Paard er alles aangedaan om dit op te lossen.

Dead city ruins

De eerste band van deze avond was Dead City Ruins. Een erg interessante mix. Stel je maar eens voor de geluiden van de 70’s en 80’s in een blender met een combinatie van: Black Sabbath, Judas Priest, Thin Lizzy maar ook met wat nieuwere bands erin. De mannen van Dead City Ruins zette een goed voorprogramma neer. De muziek zat strak in elkaar en ze hadden redelijk wat energie die ze goed wisten over te brengen op het publiek. Het grappige was dat de zanger op een gegeven moment riep: ”We are going to summon the devil”. Op het moment dat de zanger dat zei, is het brandalarm afgegaan. Als reactie hierop moest de zaal ontruimd worden. De band mocht hun setlist niet meer afmaken. Er was overigens nog maar één nummer over op de setlist. Wel erg jammer voor de fans van deze band.

U.D.O

Na Dead City Ruins was het dan tijd voor U.D.O. De sfeer werd al beter toen ze uiteindelijk gingen spelen nadat de zaal bij voorafgaande band ontruimd was. De show van deze avond was niet hun beste show, dat bij lange na niet. Dirkschneider stond op het podium met krukken en je kon zijn pijn aflezen van zijn gezicht. Meer dan de eerste helft van de set stond het geluid niet goed afgesteld, daardoor kon de legendarisch Dirkschneider amper over de instrumenten heen komen. Je zag Dirkschneider echt pijn lijden op het podium. In mijn ogen had hij beter het advies kunnen opvolgen van zijn dokters. Het is wel erg knap hoe graag hij de show doorzette ten koste van zijn eigen gezondheid. Hij heeft zeker veel doorzettingsvermogen! Hij liet zijn fans niet in de steek ondanks zijn pijn.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén