White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Stallion – Chrismatized EP

Leestijd: 3 minuten

Stallion is terug met nieuw werk! Dat houdt in dat kerst wel heel vroeg is dit jaar. Eerder dit jaar kwam hun derde langspeler Slaves of Time uit en nu zijn ze terug. Dit keer met een redelijk onnatuurlijke release die uitkomt via hun eigen label Glory Stables Records. Nadat de release tour van Slaves of Time volledig werd gecanceld door de corona crisis, begonnen ze te werken aan een nieuwe single. Het resultaat is dat deze EP heel speciaal is. En dat komt omdat het een kerst compilatie is. Maar nu vraag je jezelf direct af old school metal en kerst gaat dat wel samen? En is dat wat we nodig hebben? En het antwoord is ja! Dat Stallion ervan houdt om alles net wat anders aan te pakken was al bekend. Op Chrismatized kom je bekende nummers tegen maar dan prachtig verpakt in een kerstverpakking.

Om echt in de kerstsfeer te komen is het zeker aan te raden om de kerstboom op te zetten en alle versiering uit de doos te halen. En als je dat niet doet, dan gebeurt dat wel nadat je deze EP hebt geluisterd. Ook is er een grote kans dat je ineens met een kop warme chocolademelk zit. Chrismatized begint met een korte intro die gevolgd wordt met zeer vrolijke kerstmuziek. Het nummer heet ‘’Santa (Can you here me)’’ en zet een zeer vrolijke sfeer voort. Midden in het nummer zit wel een vrij aparte break maar daarna gaat het vlot verder. Ondertussen komen we aan bij ‘’No Presents For Christmas’’ (King Diamond). En ja dat lees goed, ze hebben het nummer gecoverd. Deze cover is zeer zorgvuldig uitgevoerd en klinkt erg goed. De stem van de vocalist Pauly komt erg dichtbij het origineel.

Op de tweede helft van Chrismatized komen we wel een heel bijzonder nummer tegen. Stallion knalt namelijk flink met hun medley ‘’Chrismatized (A Very Merry Medley)’’. Het eerste gedeelte van het nummer is een cover van ‘’All I want for Christmas is You’’ dat gevolgd wordt door ‘’Happy Xmas – War is Over’’. De overgangen tussen alle nummers is heel goed uitgewerkt en zeker iets unieks. Om de medley helemaal perfect te maken komt er ook nog een stuk van ‘’Wonderful Christmas Time’’ er in voor. Het is misschien wel een beetje hectisch zo’n medley maar bijzonder is het wel. Natuurlijk moet een metal kerst EP wel gepast eindigen. En dat doen ze zeker. Ze sluiten namelijk af met Let is snow! Let is snow! Let it snow! Als dit geen gepast einde is dan weet ik het zelf ook niet meer.

Ik kan zeker zeggen dat ik verbaasd ben. Zeker een erg bijzondere EP. Natuurlijk bestaat het voornamelijk uit covers, maar deze covers zijn goed uitgewerkt. Het geluid is helder en warm en het is best leuk om te zien dat metal muziek ook echt kerst muziek kan zijn. Wel blijft de zang redelijk op één lijn zitten maar, dit is zeker niet verkeerd. De gitarist Äxxl had dit keer weer de touwtjes in handen als producer. En hierbij bevestig ik dat hij dat zeker goed kan doen. Hij begint steeds bekender en beter te worden en doet nu ook de engagement voor bands als Indian Nightmare, Vulture en de nieuwkomers Venator. Met Chrismatized bewijst Stallion nog een keer dat ze aandacht hebben voor detail en dat ze creatief zijn.

Chrismatized vinyl box is gelimiteerd tot 250 stuks inclusief een gebreide trui, een Stallion kerstbal, bakvormpjes voor koekjes en een speciale patch. Ook hebben de leden van Stallion nog een mededeling namelijk: ”May your days be merry and Chrismatized!” Dit was in ieder geval Stallion met Chrismatized en nu is het tijd om het huis te versieren!

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén