White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

30 april komt Off The Cross met een nieuwe plaat

Leestijd: 2 minuten

Vroeger was 30 april de dag in Nederland waarop Koninginnedag gevierd werd. Dat was een feestdag. Nu is 30 april dit jaar opnieuw een feestdag. Ditmaal is België de oorsprong van het feest. Dan komt de metalband Off The Cross met een nieuwe plaat. Dat album was eerder aangekondigd voor 29 april.

Die nieuwe plaat van Off The Cross gaat Enjoy It While It Lasts heten. De schijf verschijnt dus op 30 april en dat zal gebeuren via de band zelf. Enjoy It While It Lasts is opgenomen in verschillende studio’s in Nederland en België. Joost van den Broek is verantwoordelijk voor het mixen en masteren van deze nieuwe release van Off The Cross. Er staan al voorproefjes van deze plaat online, zoals de single ‘Exist’.

Gastmusici

Nu is het zo dat Off The Cross zelf al staat voor een flinke dosis aan gave metal, maar toch doet de band er nog een schepje boven. De metalheads uit Antwerpen hebben namelijk leden van onder andere Epica, Eluveitie en Ayreon weten te strikken om een bijdrage te leveren aan deze plaat.

Off The Cross heeft op Enjoy While It Lasts elf nieuwe tracks voor de luisteraar in petto. Die plaat is overigens de opvolger van het in 2017 uitgekomen Divided Kingdom. Of dat album ging over Nederland en België, is niet helemaal duidelijk, maar feit is dat de Hollanders de regio Antwerpen gezien Off The Cross maar wat graag weer bij het land zouden betrekken.

Off The Cross

TRACKLIST ENJOY IT WHILE IT LASTS

01. Masks
02. Mute.Deaf.Blind
03. Exist
04. The Dance
05. This Too Shall Pass
06. A Broken Narrative
07. Strife
08. Dharma
09. Cease And Desist
10. Blackbox
11. A Life Lived To Die

OFF THE CROSS ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén