White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Americana vs. Britpop? Check Folvo met hun nieuwe single.

Op 4 oktober debuteert het kersverse Folvo uit Leiden met de single & videoclip ‘Wolf’. Folvo is het kindje en de muzikale wedergeboorte van zanger en bassist Rolf Kluit. Een authentieke mix tussen Americana en 60’s Britpop, mét een knipoog. Voor Kluit is het met deze band ‘alles of niets’, na een burn-out ging hij vol voor het schrijverschap en trok daarmee een emotionele beerput open.

En wat daaruit kwam ronken werd Folvo’s debuut album ‘Kilometers’. Het bloed, zweet en de tranen druipen nog van de muren van Studio Krijtwerk.. De single ‘Wolf’ is met trots het 1e wapenfeit in een reeks van 3 singles die voorafgaan aan het album, dat in het voorjaarvan 2020 gepland staat. 

De band is verder ontstaan uit het kameraadschap van vier andere oudgedienden van het conservatorium: Tobias Ponsioen (drums), Maarten de Boer (slag gitaar), Jeroen Roelofsen (toetsen) en Max Westendorp (lead gitaar). Een echte DIY band met o.a. Maarten die naast gitarist ook producer is en Max die tevens ook de videomaker is. Ondanks dat ze pas 4 gigs op hun naam hebben staan speelde ze al op Get Lost Festival en Club 3voor12 in Leiden. The Daily Indie en 3voor12 tikte mooie stukjes over hun eerste verschijning op de planken. Ohja, de bandnaam: “Het woord Folvo betekend verder niets en is geen bestaan woord, maar ik vond het gewoon een hele lekkere bandnaam. We zijn trouwens op zoek naar roadies!”, aldus Rolf Kluit. 

3 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén