White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

At First heeft nieuwe single online

Op 15 december 2021 brengt metalband At First haar nieuwe single en videoclip ‘Break-out’ uit. Een nummer over een verlangen naar het einde van het coronatijdperk. Op de single laten ze duidelijke invloeden horen van moderne metal.

Metalband At First bracht in februari 2020, net voor de coronapandemie, haar eerste album ‘Deadline’ uit in een uitverkochte Mezz in Breda. Met dit album legden de Brabanders een fundering voor een eigen moderne metalsound die ook op de nieuwe single erg herkenbaar is.

Toch is er in de tussentijd veel veranderd voor de band, aldus gitarist en producer Kevin Sneijers: “Deze single betekent voor ons een evolutie, niet alleen in onze schrijfstijl en sound, maar in het algemene werkproces binnen At First. De pandemie heeft een verandering in manier van werken opgeleverd. Dit was soms een uitdaging, maar uiteindelijk heeft het wel tot iets moois geleid.” Eén van de veranderingen die goed te horen is, is dat de partijen technischer zijn geworden, waardoor At First meer richting de kant van de djent metal is geschoven. Wat ook opvalt, is hoe veel werk er in de productie is gestoken voor deze single. De band heeft qua sounds en arrangement zwaar geschut uit de kast getrokken waardoor Break-Out een massale beleving is geworden.

At First 2020

Reactie lyrics

Centraal in deze beleving staat de songtekst. Lead-zangeres Jamie Jochems: “Break-Out is een nummer over het verlangen naar het einde van de coronapandemie. De tijd dat we weer met z’n allen in een moshpit kunnen staan. We hebben dit nummer grotendeels geschreven in de zomer van 2021 toen het weer de goede kant op leek te gaan. Momenteel is dit helaas anders. Toch hebben we ervoor gekozen om het uit te brengen om mensen hoop en troost te bieden. Corona en de bijbehorende maatregelen zijn natuurlijk een veelbesproken onderwerp en beladen onderwerp. Een onderwerp dat soms mensen uit elkaar drijft. Met dit nummer willen we juist een gevoel van eenheid creëren, omdat we uiteindelijk toch naar hetzelfde verlangen. Een gezonde wereld waar we elkaar zonder zorgen in de armen kunnen sluiten.

De videoclip is vooral een esthetisch vertaling van het gevoel van opgesloten zijn. De clip is wederom geschoten en geproduceerd door YV Concepts, het bedrijf van gitarist Youri Valentijn. In de clip zien we de bandleden spelen in een verlaten pand, waar ze vastgekluisterd zitten in hun eigen wereldje. Toch zouden de bandleden liever weer willen spelen voor publiek.

Break-Out is vanaf 16 decembete beluisteren op alle grote streamingdiensten.  Wil je de nieuwe videoclip van At First als eerste zien? Je bekijkt hem hieronder.

AT FIRST ONLINE

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén