White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

At First – Deadline

De Nederlandse band At First is nog maar een paar jaar geleden opgericht. De band heeft al snel zowel in hun eigen Brabantse regio als daarbuiten naam gemaakt. Inmiddels heeft de band de EP Dream Inc. en wat wisselingen in de line-up achter de rug. Hun eerste langspeler is onlangs ook verschenen. Geheel in eigen beheer is Deadline tot stand gekomen.

Waar de eerste EP nog opgenomen was in de studio van Tommy Bonajo, heeft At First het nu geheel in eigen hand gehouden. Gitarist Kevin Sneijers speelt hier een belangrijke rol in. Zijn kunde heeft ervoor gezorgd dat At First wederom een plaat presenteert waarvan het geluid erg goed is. Doordat de band de nodige progressieve invloeden in hun muziek heeft, is dat ook wel een must om goed uit de verf te komen.

De schijf start met ‘Come Get Your Entertainment’. Hier laat At First direct horen dat ze misschien wel iets progressiever te werk zijn gegaan in de loop der jaren, maar dat ze nog steeds weten te knallen. Dat is ook te danken aan de rol van Jamie Jochems als frontvrouw. Zij heeft een krachtige, veelzijdige stem. Dat blijkt bijvoorbeeld ook in afsluiter ‘Change’, welke zelfs de grens van de tien minuten passeert zonder de aandacht van de luisteraar te verliezen. De rol van de gitaristen is hier ook belangrijk in.

In het totaal staan er op Deadline elf tracks. Samen zijn die goed voor zo’n vierenvijftig minuten aan muziek. Daarin laat At First niet alleen horen dat zij weten te rocken, maar ook dat ze op een veelzijdige manier de luisteraar kunnen inpakken. Dat blijkt bijvoorbeeld ook in ‘Sky’ en ‘Wanderlust’. De eerste opent eigenlijk de tweede. In dat nummer speelt At First heel goed met de contrasten binnen hun muziek. ‘Turbulence’ hakt er dan juist weer meer in. Die afwisseling maakt het erg prettig luisteren.

Dat At First weet hoe ze hun muziek op een pakkende manier aan de man, of vrouw, moeten brengen, was al duidelijk. Deze band laat met Deadline horen dat ze zich muzikaal nog meer hebben verrijkt om op deze wijze ook een langspeler lang te kunnen boeien.

76 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén