White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ballade ‘Rivers’ nieuwe single Epica

Over een ruime maand komt de Nederlandse symfonische metalband Epica met het album ‘Omega’. Dat album wordt stukje voor stukje meer onthuld. Ditmaal is het de beurt aan de ballade ‘Rivers’ om de nieuwe plaat van Epica een beetje meer vorm te geven.

Deze nieuwe single is duidelijk anders dan de voorgaande singles van deze plaat. De ballade ‘Rivers’ laat Epica drijven op een basis van piano. Daarmee laat de band horen hoe breed deze eigenlijk is. Check hier die nieuwe single.

Reactie Simone Simons

“Our third single has arrived! ‘Rivers’ symbolizes the calmness and at the same time the uncertainty in life, the ebb and flow. The calm water represents peace, and a strong river stream means that you have to face challenges and swim against the tide of life.”

Omega is inmiddels via de webshop van platenmaatschappij Nuclear Blast al in de pre-order. Check daarvoor deze link. Men moet natuurlijk wel gewoon tot 26 februari wachten, want dan verschijnt deze nieuwe langspeler van Epica pas.

EPICA

De band van Mark Jansen en Simone Simons gaat mooie tijden tegemoet. Het was namelijk 2002 toen de band werd opgericht door de eerstgenoemde. Dat betekent dus dat het mooie jubileum van de twintig jaren in de wereld van de metal niet ver weg is. In dat jubileumjaar zal Epica sowieso op tournee gaan met Apocalyptica. Dat nieuws werd onlangs bekend gemaakt. Ongetwijfeld zal men Omega dan ook aan bod laten komen in de setlist.

Epica - Omega

TRACKLIST OMEGA

01  Alpha – Anteludium
02  Abyss Of Time – Countdown To Singularity
03  The Skeleton Key
04  Seal of Solomon
05  Gaia
06  Code Of Life
07  Freedom – The Wolves Within
08  Kingdom Of Heaven, Part 3 – The Antediluvian Universe
09  Rivers
10  Synergize – Manic Manifest
11  Twilight Reverie – The Hypnagogic State
12  Omega – Sovereign Of The Sun Spheres

EPICA ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén