White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Carried Away’ eerste single tweede EP Two And Half Girl

Leestijd: 2 minuten

Carried Away is de eerste single van de tweede EP van Two And A Half Girl. De bijbehorende videoclip bevat bandleden van o.a. Fleddy Melculy, For I Am King, Tusky en X Raiders.

Two and a Half Girl heeft elkaar ontmoet op de Herman Brood Academie. Daar hebben ze op de eerste dag van het eerste jaar de band opgericht. Dit vijfkoppige hardcore/metalcore monster maakt een heavy mix van emo/punk/rock die in combinatie met de krachtige stem van frontvrouw Juliët direct herkenbaar is.

Muzikaal keihard, en tekstueel zeer persoonlijk. Deze jonge groep is niet bang om zich openlijk uit te spreken over onderwerpen die wellicht wat gevoelig liggen. Carried Away is de eerste single van Two And A Half Girl van de nieuwe EP. Deze gaat over het leven in een band: Waarom kiezen ze voor dit instabiele leven, met weinig geld en veel onzekerheid? Het is geen keuze, leggen ze in dit nummer uit. Het is een must.

Daan en JuliËt over ‘Carried Away’

Ik hoop dat iedereen die zijn eigen pad volgt en zich in het nummer herkent, dat vooral blijft doen. Er zijn al genoeg mensen die het standaard pad bewandelen en het is helemaal niet zo erg om daar een beetje anders over na te denken.” – Daan (gitaar)

Het nummer is een uitleg naar vrienden en familie dat dit geen hobby is. Dit is wie ik ben en op het podium staan is wat ik echt wil doen, voor de rest van mijn leven.” – Juliët (zang)

Laat dat nou net iets zijn dat de laatste tijd helaas niet meer kan. Terwijl de release party voor de vorige EP nog in een propvolle Paradiso was, zitten ze de afgelopen maanden, met uitzondering van een ‘uitverkochte’ show in dB’s (twintig zitplaatsen en honderden kijkers via de livestream), noodgedwongen thuis.

Videobijdrages

En ze waren niet de enige. Voor de bijbehorende clip heeft Two and a Half Girl twintig bevriende bands gevraagd om zichzelf thuis, tijdens de lockdown, te filmen. Het resultaat is te zien in de videoclip die vandaag is uitgekomen. Het resultaat bevat beelden van bandleden van Fleddy Melculy, For I Am King, Walkways, Tusky, X Raiders, Inferum, Spitfire, The Dirty Denims, Undawn, A Point of Protest, Kieff, Bongloard, Get Some, Bony Macaroni, To Live Among Wolves, Beerbottle Chopsticks, Sidewalk, Kalaallit Nunaat, Inge Lamboo en Louwie. Kortom, een mooi gezelschap.

Two And A Half Girl

Two And A Half Girl online

Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén