White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tobias Bader – Rise And Fall EP

Leestijd: 2 minuten

Het is het ergste wat men kan overkomen op het sterfbed: het realiseren dat men niet alles uit het leven heeft gehaald wat er in zat en dat dromen niet nagestreefd zijn. Dat wilt Tobias Bader voorkomen. Daarom gaat nu hij eindelijk zijn muziek uitbrengen. De EP Rise And Fall is de eerste en is geheel in eigen beheer tot stand gekomen.

De EP telt zes tracks en haalt de twintig minuten net niet. ‘Freeway To Your Heart’ is met net geen vier minuten de langste van deze schijf. Die track laat Tobias Bader klinken alsof Neil Young de setting van Into The Wild op is komen lopen en het van Eddie Vedder over heeft genomen. Het stemgeluid doet ook nog een beetje denken aan de jonge Bob Dylan, iets wat ook in opener ‘Fly’ naar voren komt.

Tobias Bader heeft in Dick Sinnige een man achter de schermen die hem naar grootse hoogtes doet laten stijgen. Dat blijkt bijvoorbeeld in ‘Rise And Fall’. De titeltrack van deze extended play laat horen dat Tobias Bader ook durft te experimenteren qua sound. Dat siert de muzikant en wat er tevens voor zorgt dat Tobias Bader gevarieerd overkomt. ‘You Are The One I Want To Hold’ is in al zijn rust nog een ander voorbeeld van de verschillende gezichten van Tobias Bader.

Natuurlijk zijn er veel mensen die thuis muziek maken, muziek schrijven en het willen uitbrengen. Dat Tobias Bader daar nu mee is begonnen, zorgt ervoor dat hij het gros van de mensheid daarin voor is. Wie de EP Rise And Fall hoort, zal beamen dat het goed is dat dit niet slechts tot zolderkamers beperkt blijft.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
6 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén