White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Far Away – Viaje EP

Leestijd: 2 minuten

Dat Frankrijk een rijke metalscène heeft met daarin nog veel bands die bij het grote publiek nog niet bekend zijn, is een publiekelijk geheim. In diverse genres schittert de undergroundwereld daar. Far Away is zo’n voorbeeld. Gestart in 2016 komt de band nu met hun eerste EP. Viaje verschijnt in eigen beheer.

Om de muziek van Far Away goed samen te vatten, of om daar een voorstelling van te kunnen maken, moet men inbeelden hoe het zou zijn als Gojira, Pink Floyd en Baroness samen zouden zitten in een oefenruimte. Misschien zou men dan krijgen wat er op de EP Viaje te horen is. Het bijna tien minuten durende ‘A Storm In Samaja’ onderstreept dat. Hier kan de band zowel bruut en strak als breekbaar en rustiek te werk gaan. De overgang van snoeiharde passages naar uiterst breekbare gitaarnoten lijkt voor Far Away geen moeilijke stap.

Op de EP Viaje, die ook geïnspireerd is door de trip van frontman Flo Lemonnier naar Zuid-Amerika, staan zes tracks. In ‘Dust And Sun’ laat Far Away horen ook vanuit de rust goed te kunnen opbouwen. ‘Uturuncu’, de afsluiter van de EP en ongetwijfeld geïnspireerd door de gelijknamige vulkaan in Bolivia, valt op door minuten van rust. En dan ook absolute rust. De stilte wordt langzaam overgenomen door de natuur, waarna Far Away toch nog de instrumenten oppakt. Een bijzonder slotakkoord.

De zes nummers op de EP Viaje laten horen dat de Franse metalband Far Away de potentie heeft om door te stoten naar een hoogte die ongekend is. Wie zich laat inspireren door en op grote hoogtes, kan daar zelf ook komen.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
4 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén