White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sister May – Ascent EP

Leestijd: 2 minuten

Bands worden vaak op jonge leeftijd begonnen. Toch zijn er ook mensen die niet als tiener een bandje starten. Vaak gebeurt dit omdat hun passie toch verder reikt dan men eigenlijk dacht. Dat geldt ook voor de Belgische Bert Goethals. Hij richtte zodoende op zijn 32e de band Sister May op. Inmiddels is dat gezelschap toe aan hun tweede EP. De EP Ascent komt, net als de eerste EP My Absolute Defiler, geheel in eigen beheer uit.

Op deze EP laat het kwartet horen dat hun wortels stevig in de grunge wroeten, maar dat de andere facetten van de rock ook niet ver weg zijn. Hierdoor kan Sister May zowel overstuur, zoals in opener ‘Ascent’, als mysterieus, wat dan weer in het begin van ‘Deception’ duidelijk wordt, klinken. Bij die laatst genoemde track doet Sister May nog even aan A Perfect Circle denken alvorens men een flinke slok van de grunge neemt.

De EP Ascent duurt zo’n kwartier. In dat kwart uur schotelen deze Belgen de luisteraar vier tracks voor. Daarvan is ‘Diamond Dreams’ met iets meer dan vijf minuten de langste van deze korte release. Die track laat horen dat de invloeden vanuit de progressieve rock ook niet geschuwd worden. Hierdoor ontstaat een mooi spel tussen pakkende refreinen en lekkere gitaarmomenten. De vier tracks  op deze EP laten horen dat talent ook soms goed verborgen kan blijven, maar dat het altijd wel een weg naar buiten weet te vinden. Ook al zijn de heren dan misschien relatief laat begonnen, rocken kunnen ze. Ascent is een lekkere EP waar men trots op mag zijn.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén