White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Invoker – Cursed To Feel EP

Leestijd: 2 minuten

Waar de meeste mensen bij Zwitserland aan groene, of witte bergen en kleurrijke chalets denkt, heeft het land in de Alpen ook een donkere kant. De donkere kant belichaamt zich in Invoker. De hardcoreband heeft onlangs de EP Cursed To Feel uitgebracht.
De vijf tracks op Cursed To Feel zijn niet genummerd van 1 tot en met 5, maar van A tot en met E. Misschien is het een detail, maar het zorgt ervoor dat Invoker niet de band is zoals zovelen. Hun donkere muziek, doordrenkt van depressies en ook wel ‘depressieve suïcidale hardcore genoemd, wordt de geleid door een krijs waarin de wanhoop duidelijk te horen is. Opener ‘Black And Blue’ zet gelijk die toon. De moderne hardcore omarmt in ‘Cursed’ ook nog de invloeden van de metalcore. Zowel de breaks als het wat cleaner gezongen refrein geven dat idee.
In iets meer dan vijftien minuten zijn de vijf tracks van Invoker voorbij. Wat rest, is een leegte die de luisteraar laat denken wat hem zojuist is overkomen. De depressieve storm geeft tevens ook weer dat er genoeg hoop is. Muziek is de hoop. Waar het frisse ‘The Novel’ de luisteraar in het begin laat zweven, barst daarna een enorme bom van energie. De muziek zorgt ervoor dat men juist alle zorgen kan laten varen en helemaal kan opgaan in het moment.
Het is tegenstrijdig om te stellen dat de depressieve hardcore van Invoker staat voor hoop. Toch laten de vijf tracks op de EP Cursed To Feel dat horen. Deze donkere kant van Zwitserland schittert. 

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén