White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Dirty Raven – Rust For Blue EP

Leestijd: 2 minuten

Toen net het najaar was begonnen, kwam de Franse rockband Dirty Raven met hun nieuwe EP. De schijf, met de titel Rust For Blue, bracht een waarschuwing voor de luisteraars mee: hij zou zwaarder zijn dan de voorgaande EP’s. Dirty Raven heeft de EP Rust For Blue in eigen beheer uitgebracht.
Op deze EP staan vijf tracks. Samen duren ze iets minder dan een half uur. Dat houdt in dat de nummers niet kort van aard zijn. ‘Fall Of The Curtain’ is met zijn vier en een halve minuut de kortste, terwijl in ‘U.F.O.Rust For Blue ook een track van meer dan zeven minuten herbergt. Muzikaal is het recht-toe-recht-aan rock. Daarbij zijn de invloeden van Alice In Chains, Nirvana en ook Truckfighters goed te horen. ‘Hell On Heels’, waarin de tekst misschien iets te vaak herhaald wordt, klinkt als een psychedelische mengeling van Nirvana met Truckfighters, terwijl opener ‘Desert Of Champagne’ juist meer Alice In Chains in zich heeft.
Toch is de kroon op deze schijf voor het eerder aangehaalde ‘U.F.O.’. De lengte van het nummer komt tot stand doordat Dirty Raven het nummer uiterst goed opbouwt. Hier laten de Fransen horen dat ze ook hun rustige kant niet vergeten zijn. In de verte heeft de groep hier ook wat weg van het onlangs gestopte Diablo BLVD.
De vijf tracks op de EP Rust For Blue laten op een mooie wijze Dirty Raven in zijn breedte horen. Bekende elementen worden samengevoegd om gewoon simpelweg heel strak te rocken in een aanstekelijk jasje. Heerlijk om het gaspedaal bij in te drukken.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén