White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The subliminal – relics ep

Leestijd: 2 minuten

Het was nog in het najaar van 2018 toen de Nederlandse veelzijdige metalband The Subliminal met zijn nieuwe EP kwam. Na twee singles, te weten ‘Wake The Malady’ in 2016 en ‘Behind Dead Eyes’ in 2017, hebben de vier heren geheel in eigen beheer Relics uitgebracht.
Op de EP Relics staan vijf tracks. De metal van het kwartet is bestemd voor de liefhebbers van de moderne variant binnen het genre. The Subliminal is een band die laat horen eerder aansluiting te zoeken bij acts als Gojira en Lamb Of God. Het technische heeft The Subliminal van de eerst genoemde band, terwijl de agressiviteit voortkomt uit de tweede. Althans, dat kan gesteld worden bij het luisteren naar een track als ‘Defiance’, welke met zijn zes en een halve minuut de langste van de schijf is. Of dit ook daadwerkelijk zo in de hoofden van de heren heeft gespeeld, is de vraag. Het antwoord doet er niet toe, want het klinkt lekker. De afwisseling in de stemmen, van krijsend tot clean, zorgt voor een mooie gelaagdheid op dat vlak.
In het totaal duren de vijf tracks op Relics zo’n vijfentwintig minuten. Daarin valt vooral op dat The Subliminal bedreven is in het kundig verweven van ritmes. Hierdoor is het bij deze band niet constant op één tempo headbangen. ‘Unforeseen Demise’ herbergt vele tempo’s, zonder dat de luisteraar de kans krijgt om af te haken. Dat de sound misschien een beetje vlak is, deert dan ook niet. Muzikaal klopt het en rockt het tot het eind van ‘Final Ordeal’.
Dat Nederland op het gebied van metal meer te bieden heeft dan de alom bekende bands, blijkt eens te meer. The Subliminal heeft met de EP Relics een troef in handen met trots de wereld tegemoet te gaan.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén