White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

We Are The Catalyst – Ephemeral

Leestijd: 2 minuten
Hier kan een onderschrift staan


Zweden is het land van IKEA en muziek, al vindt Zlatan Ibrahimovic dat hij ook in dat rijtje thuis hoort. Muziek lijkt overal aanwezig te zijn in het land, afgaande op immense aantal bands. We Are The Catalyst is een band die in 2012 is opgericht. Om in het druk bezette landschap op te vallen, heeft de band nog niet zo lang geleden de langspeler Ephemeral uitgebracht.

De langspeler laat horen dat We Are The Catalyst goed heeft geluisterd naar onder andere Evanescence. De fijne stem van Cat Fey is in de uithalen ook nog goed vol te houden, iets waar veel bands de mist in gaan. Dat valt pas echt op als deze alternatieve metalband het wat rustiger aan doet. ‘Coming Home’ is daarom hier een goed voorbeeld van. Het wilt ook niet zeggen dat het direct een ballade betreft, want de refreinen zijn behoorlijk stevig van aard. ‘Where The Mountain Stands’ had ook als voorbeeld gebruikt kunnen worden.

Ephemeral telt in het totaal twaalf tracks. Dat het misschien een beetje commercieel is ingericht, hangt ook samen met de herkomst. Zweden is immers kampioen in het voorbrengen van catchy bands, of het nu pop, rock of metal betreft. ‘Innan Allt Faller’, waarin We Are The Catalyst hoogstwaarschijnlijk Zweeds zingt (maar het Zweeds van de ondergetekende gaat niet verder dan het assortiment van de IKEA), geeft aan dat men ook buiten het Engels om durft te denken. Ondanks de stevige gitaren blijft het constant een toegankelijk nummer. Dat het daarna, zonder de taal machtig te zijn, in het hoofd blijft zitten, kan als een compliment gezien worden.

Dat Zweden veel bands heeft die moeiteloos een ruim internationaal publiek aan kunnen spreken, blijkt maar weer eens. We Are The Catalyst heeft een moderne, alternatieve metalplaat, waarbij de rock ook duidelijk zijn invloed heeft. gemaakt. Ephemeral zou zomaar eens nieuwe deuren voor hen kunnen openen.

[yasr_overall_rating null size=”medium”]

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén