White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Legion Of The Damned – Slaves Of The Shadow Realm

Leestijd: 2 minuten

Het was alweer 2014 toen Ravenous Plague uitkwam. Deze strakke schijf van het Nederlandse Legion Of The Damned werd echter gevolgd door een lange stilte vanuit de studio. Toen in 2018 de signalen daar waren dat er een nieuwe plaat aan kwam, rezen de verwachtingen pijlsnel. Via Napalm Records start Legion Of The Damned het nieuwe jaar met Slaves Of The Shadow Realm.

Legion Of The Damned gold altijd als een zeer hoogstaande thrash metal band, waarbij de invloeden van onder andere de death metal ook te bespeuren waren. Daardoor lag de lat voorafgaand aan deze release ook hoog. Opener ‘The Widows Breed’, welke vooraf de metalhead ook al verleid had als single, zet direct de toon. Waar het in het verleden louter headbangen was bij Legion Of The Damned, is dat nu wederom het geval bij Maurice Swinkels en co. Het strakke drumwerk van Erik Fleuren, wat onder andere in ‘Charnal Confession’ en ‘Nocturnal Commando’ sterk naar voren komt, zorgt voor een basis waar elke metalhead van zal smullen. Daarnaast steekt de muziek zowel ritmisch als melodieus goed in elkaar. Die twee elementen zijn mooi in balans.

In het totaal staan negen tracks op Slaves Of The Shadow Realm. De kleine veertig minuten aan heerlijke thrash zal bij menig onervaren headbanger tot een whiplash kunnen leiden. De luxere uitgave, waarbij ook nog een DVD gevoegd is waarop Legion Of The Damned live valt te genieten, telt zelfs nog twee tracks extra. Men is gewaarschuwd. Zelfs als men het even rustiger aan lijkt te doen, zoals in ‘Slaves Of The Southern Cross’, waarin Twan van Geel nog een geweldige, korte solo uit de mouw schudt, wordt subtiel het ritme toch zo omgebogen dat headbangen een automatisch gevolg is.

Het moge duidelijk zijn dat vijf jaar wachten de moeite is geweest. Legion Of The Damned is met Slaves Of The Shadow Realm helemaal terug. Wie ook maar iets met thrash heeft, zal deze plaat zo spoedig mogelijk in zijn bezit moeten hebben. Furieus en hoogstaand.

0 Shares

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén