White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Interview met Maurice Swinkels (Legion Of The Damned)

Leestijd: 2 minuten

Het was 2014 toen Ravenous Plague uitkwam. Inmiddels staat de teller op 2019. Hoe komt het dat het tamelijk lang heeft geduurd voordat deze plaat er is gekomen? En wat is er in de tussentijd gebeurd/veranderd?
Na release Ravenous met Twan op de gitaren had ik zelf een beetje een gevoel dat we even rust moesten nemen mbt opnemen en ook spelen in bepaalde landen. We hebben natuurlijk wel Ravenous gepromoot door te touren met Sepultura in 2014, en hebben ook hier en daar festivals gedaan, een tour in azie en een tour in Zuid Amerika. We zijn rustig aan begonnen met schrijven voor de nieuwe plaat. Eigenlijk was het niet eens de bedoeling om 5 jaar niets uit te brengen, maar wat 3 jaar zou duren, werd 4, en daarna uiteindelijk met de release 5 jaar. Eigenlijk is er verder weinig gebeurd in die tussentijd, we hebben dus ook gewoon elk jaar shows gedaan, alleen wat verder weg

Wat vormt de inspiratie voor Slaves Of The Shadow Realm?
Ravenous plague wellicht, daar wilde we op voortborduren.

Waarom staat Slaves of The Shadows Realm aan het eind van het jaar bij de metalheads op 1 in hun jaarlijst? 😉
Haha – nou ja er komt veel goeds uit. Wij zijn nuchtere hollanders, voor mij hoeft de plaat niet overal op 1 te staan, belangrijk is dat wij zelf achter de plaat staan en mensen enthousiast zijn. Natuurlijk zou het leuk zijn wanneer mensen onze plaat op 1 zetten, en zou dat erg waarderen.

Jullie releaseshow was in Duitsland? Voelen jullie daar ook meer waardering voor jullie als band of voor jullie muziek dan in Nederland? Of zijn er andere redenen?
We hebben eigenlijk alle releaseshows in NL gedaan, alleen Cult of the Dead en Slaves in duitsland. Het plan hiervoor staat al langer. Er werd mij altijd al eens gezegd dat we eens in Turock moesten spelen. Asphyx heeft er vaak gespeeld en bijvoorbeeld ook een DVD opgenomen – ik was er nog nooit geweest. We hebben daar veel vrienden, de mannen van Darkness, maar ook van Kreator. Ventor met vrouw en kind is bijvoorbeeld komen kijken en is een vriend van Erik. We hebben toen besloten dan toch eens Turock te proberen, sowieso is Essen niet al te veel van de NL grens, er waren tijdens de releaseshow ook veel hollanders aanwezig. Maar duitsland is toch wel heavymetal land nummer 1, dus het jaar starten met een releaseshow IN duitsland is dan toch ook wel top.

Wat kan met van Legion Of The Damned verwachten in 2019?
Op moment rustig. We hebben festivals staan zoals Wacken, Graspop, Summerbreeze, PartySan, Masters of Rock…maar bijvoorbeeld geen tournee, dus het is relatief rustig. Ik denk dat 2020 dan drukker wordt omdat we wellicht dan pas een tour gaan doen. We zullen zien.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén