White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Opeth – Garden Of The Titans: Live At The Red Rocks Amphitheatre

Leestijd: 3 minuten

Er zijn plaatsen die zowel voor de artiest als voor de fan heilig zijn. Het Red Rocks Amphitheatre, net buiten Denver, geldt als zo’n plaats. Daar moet je als zelfrespecterend artiest toch hebben gespeeld en als fan toch je favoriete band hebben gezien. Er worden immers legendarische shows gespeeld. Blijkbaar haalt die omgeving het beste in artiesten naar boven. Misschien is dat dan ook de reden dat die show van Opeth, welke plaats vond in 2017, nu centraal staat op de nieuwe release. Garden Of The Titans: Live At The Red Rocks Amphitheatre komt uit via Nuclear Blast.

De release, die als Blu-Ray, DVD, 2CD en 2LP uitkomt, herbergt een weergave die van het niveau van Opeth zelf is: uitzonderlijk. De band wordt namelijk op zo’n wijze in beeld gebracht dat niet alleen de kracht van de set zelf van het beeldscherm en uit de speakers spat, maar dat ook de sfeer van de locatie in combinatie met het publiek niet onderbelicht wordt. Misschien is daarin wel een mooi moment te vinden aan het eind van openingstrack ‘Sorceress’. De titeltrack van de meest recente langspeler van Opeth wordt afgesloten met een blik van Mikael Åkerfeldt. Het genot is duidelijk van zijn gezicht af te lezen als het slotakkoord gelegd is.

Opvallend is dat de release geen extra met zich meebrengt. Erg? Nee. Het draait immers om de fabelachtige show van Opeth en die staat er op middels een wijze waarvan de liefhebber vingerlikkend zal genieten. Daarbij geldt ook dat van de tien tracks er drie afkomstig zijn van Sorceress. Naast de aangehaalde titeltrack zijn dat ook ‘Era’ en ‘The Wilde Flowers’. Naast die meer progressieve kant van Opeth blijkt dat de band ook hun verleden niet schuwt. Direct na ‘Sorceress’ is het al tijd voor het van Ghost Reveries afkomstige ‘Ghost of Perdition’. De zware vocalen zullen menig fan goed stemmen. In ‘Demon Of The Fall’ gaat Opeth vervolgens nog verder terug. My Arms, Your Hearse is immers uitgekomen aan het eind van de vorige eeuw.

Dat Opeth de touwtjes goed in handen heeft, blijkt ook uit de lichtshow, welke ook tot in de huiskamer de set kracht bij geeft. Duidelijk is dat die crew ook ingespeeld is op de band, getuige de exacte timingen waarbij leden in de spotlight worden gezet. Daarnaast is de release ook voorzien van een sound die voortreffelijk in elkaar steekt. De balans is goed gevonden tussen de instrumenten en de energie van het publiek, iets wat ook duidelijk wordt als de frontman vertelt  dat ze Opeth heten. We mogen hopen dat dat gegeven vooraf bij iedereen al bekend was.

Dat het Red Rocks Amphitheatre het beste in artiesten naar boven haalt, blijkt ook maar weer eens bij Opeth. De geniale Zweedse band is vastgelegd op de top van hun kunnen in volle energie en in de hoogste kwaliteit. Garden Of The Titans: Live At The Red Rocks Amphitheatre geldt dan ook als een document waar men voor eeuwig van zal genieten. Opeth op zijn best.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén