White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Alcuna Wilds – Nothing Is Nothing

Misschien is het een naam die niet direct een belletje doet rinkelen, maar de kans dat de muziekliefhebber de Brits/Nederlandse band Alcuna Wilds al een keer heeft gezien of op korte termijn gaat zien, is erg groot. Voor hen die de band nog niet hebben gezien, komt Alcuna Wilds in eigen beheer met hun derde EP: Nothing Is Nothing.
Dat de vijf tracks op de EP Nothing Is Nothing samen een kleine twintig minuten duren, is misschien wel het makkelijkste van deze hele release. Als het gaat om de muziek, is het een moeilijkere zaak. Alcuna Wilds imponeert namelijk op een wijze die her en der aanknopingspunten geeft, maar even zo snel duwt Alcuna Wilds die hersenspinsels weg. ‘Rupture’ heeft dan ook iets weg van Jeff Buckley, terwijl Sinead O’Connor, Massive Attack en Bjork ook allemaal hun sporen lijken na te laten in de sound van Alcuna Wilds. Op een zweverige manier tilt deze band de luisteraar op naar een dimensie die normaal lastig te ervaren is. Als dan ineens ook nog de rockende bombast erbij wordt gehaald, duizelt het in het hoofd van de luisteraar. Let wel, het is een zeer aangename ervaring van duizelen.
‘Nothing’, welke slechts tweeëneenhalve minuut duurt en de afsluiter van de EP Nothing Is Nothing is, onderstreept misschien het dromerige karakter in Alcuna Wilds nog het beste. De serene stem van Nadja laat de luisteraar achter in de wetenschap dat de repeatknop snel gevonden moet worden.
Het besef wat ervaren is, is moeilijk te omschrijven. Elke keer dat de tracks opnieuw beluisterd worden, zal men nieuwe lagen ontdekken, zonder dat er teveel noten gespeeld worden. Juist de leegtes zijn de kracht van Alcuna Wilds. Wie weg wilt dromen bij schitterende door rock en indie beïnvloede muziek, gaat aan de EP Nothing Is Nothing veel plezier beleven.  

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén