White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Moonstruck – Web Of Deception

Leestijd: 2 minuten

Het valt altijd te prijzen dat een band een release mooi vorm weet te geven, grafisch goed weet te benaderen en daarbij ook nog muzikaal de juiste stappen zet, terwijl er toch vanuit eigen beheer wordt geopereerd. Dat is het geval bij Moonstruck. Die Nederlandse band kwam in de eerste maand van dit jaar met Web Of Deception.

Deze langspeler is de eerste langspeler van Moonstruck. De band heeft voorheen al een EP uitgebracht. Die EP, Impact, maakte veel indruk. Moonstruck laat zich beïnvloeden door bands als Iron Maiden, Queensrÿche en Rush. Hierdoor ontstaat een vorm van heavy metal waarin de technische hoogstandjes, imponerende loopjes en gierende solo’s wel in dienst blijven van het liedje in zijn geheel. ‘Web Of Deception’ en ‘Dark Medicine’ laten dat goed horen. Bij die laatst genoemde valt ook op dat Moonstruck in Arnold Klock een mooie troef als zanger heeft. Zie zijn stem als een middelweg tussen Robert Plant en Bruce Dickinson.

Van de negen tracks op Web Of Deception is ‘Metamorphoses’ misschien wel de meest indrukwekkende. Dit komt niet alleen door de meer dan elf minuten durende speeltijd. Hetgeen waardoor Moonstruck weet te imponeren is de manier van hoe het nummer in elkaar steekt. Als er na anderhalve minuut drums bij komen, snapt de luisteraar dat deze rockers weten hoe een episch nummer in het vat gegoten wordt. Vanuit een uiterst rustige basis wordt opgebouwd naar een indrukwekkend spel. Hier ondergaat de band in één nummer meerdere metamorfoses, welke de luisteraar pas na afloop zal beseffen.

Vaak kijkt men al snel over de landsgrenzen om kwalitatief hoogstaande heavy metal te kunnen genieten. Wie Web Of Deception hoort zal moeten erkennen dat er ook ruwe diamanten van veel dichterbij te zien zijn. Deze eerste langspeler klopt van de vormgeving tot wat er het luisterend oor binnen komt. 

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
51 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén