White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Drive-By Truckers – The Unraveling

Misschien zijn zij in al die jaren wel de beste vertolking van wat men country rock noemt, Drive-By Truckers. De Amerikaanse groep rondom Mike Cooley en Patterson Hood staat alweer voor zijn twaalfde langspeler. Via ATO Records komt het vijftal met het album genaamd The Unraveling.

De heren hebben in iets meer dan veertig minuten negen nummers waarmee ze de luisteraar betoveren. Opener ‘Rosemary With A Bible And A Gun’ klinkt nog alsof men op een rustige landweg de plaat heeft geschreven. Net als de luisteraar heerlijk weg denkt te dromen komen de mannen met het Bruce Springteen-energieke ‘Armageddon’s Back In Town’. Dan bewijst de groep echt waarom dit toch wel de countryrock band is, en niet alleen van dit moment.

De vraag wat nu echt de kracht van Drive-By Truckers is, kan niet zomaar met een eenduidig antwoord beantwoord worden. ‘Slow Ride Argument’ is het bewijs dat de meerstemmigheid een goede troef is, terwijl ‘Thoughts And Prayers’ de akoestische kant van Drive-By Truckers in een mooi daglicht stelt. Dat laatste zorgt weer voor een aangename moodswing op The Unraveling. Misschien is dat dan ook het antwoord op de vraag: Drive-By Truckers schitteren omdat geen moment herhaling in de nummers te bekennen is. De variatie van nummer tot nummer is heerlijk, zonder dat de essentie van de plaat verloren gaat. ‘21st Century USA’, need I say more?

De twaalfde langspeler van het Amerikaanse Drive-By Truckers laat horen dat deze band nog lang niet uitgespeeld is. Cooley en Hood schotelen de luisteraar weer een fenomenale plaat voor die de lat voor concurrenten in het genre uiterst hoog legt.  

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén