White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Frontman Trivium komt met solo-project via Nuclear Blast

Het hing al in de lucht, maar de frontman van Trivium, Matthew Kiichi Heafy, heeft aangekondigd dat zijn solo-project klaar is voor release. Onder de noemer Ibaraki brengt hij op 6 mei via Nuclear Blast zijn langverwachte plaat uit. Dat album gaat Rashomon heten.

De zanger-gitarist laat met deze plaat weer duidelijk blijken dat hij zijn Japanse deel van zijn wortelen niet verloochend. De frontman van Trivium grijpt zijn solo-project duidelijk aan om die Japanse kant in de spotlight te zetten.

Een nieuwe single die nu online staat, heet ‘Akumu’. Daarin krijgt Heafy gezelschap van niemand minder dan Nergal, bekend van Behemoth en Me And That Man. Eerder kwam ook al ‘Tamashii No Houkai’ uit. Daarin komt Ihsahn van Emperor bij het schrijfproces om de hoek kijken. Check hier eerst ‘Akumu’.

Reactie

“‘Akumu’ translates to ‘nightmare’ — and with this piece, I encourage the listener to work to find their interpretations of what they feel from the lyrics, music, and the haunting visuals of the music video,” zegt Matthew Kiichi Heafy. “I have always been fascinated by Sagazan’s ‘Transfiguration,’ and for years, I have wanted to pay homage to his works with a performance art piece; to finally be able to immerse myself in his style was an intense experience.”

De frontman van Trivium heeft met zijn Ibaraki de muziekharten al langer sneller doen kloppen. Rashoman is een van de platen met de hoogste verwachtingen. Zowel fans van Trivium als elders vanuit de muziek geldt dit.

Ibaraki - Rashomon

Tracklist Rashomon

“Hakanaki Hitsuzen”
“Kagutsuchi”
“Ibaraki-Dōji”
“Jigoku Dayū”
“Tamashii No Houkai”
“Akumu” (Feat. Nergal)
“Komorebi”
“Rōnin” (Feat. Gerard Way)
“Susanoo No Mikoto” (Feat. Ihsahn)
“Kaizoku”

Ibaraki online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén