White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘Heavyweight Champion’

Leestijd: 2 minuten

Waar de strijd tussen de zwaargewichten Rico Verhoeven en Alistair Overeem niet door zal gaan, komt de Belgische rocksensatie wel met een zwaargewicht als kampioen. Althans, de nieuwe single van van The Sore Losers heet namelijk ‘Heavyweight Champion’.

‘Heavyweight Champion’ is afkomstig van de aankomende langspeler van The Sore Losers. Die plaat gaat Ultra Electric heten en verschijnt op 22 oktober via Suburban Records. De kans is zeer aannemelijk dat ‘Heavyweight Champion’ over Verhoeven gaat, die immers dicht bij de Belgische grens geboren is, gezien Romelo Lukaku toch niet zo’n zwaargewicht tegen de Fransen bleek. Echter, daarover heeft de band geen uitspraken gedaan. Wat wel een feit is, is dat er nog iets met Rocky is en dat de video hier te zien is.

Reactie

Zanger Jan Straetemans: “In een hoek van de Ultra Elektric-studio hangt een verweerde Rocky-filmposter. Op een dag was ik wat dingen aan het proberen in de studio, op zoek naar inspiratie voor onze nieuwe plaat. Ik werd getroffen door die poster, en voelde meteen de drang om een nummer te schrijven over een bokskampioen: drie ronden op het scherp van de snede, dansend over het canvas, druipend van zweet en bloed. Dat beeld liet me niet los, dus ik pakte de dichtstbijzijnde gitaar en dat was het begin van ‘Heavyweight Champion’.”

“We namen de drum op in een grote toiletruimte naast de studio om ze gigantisch te laten klinken. Dat klonk fantastisch, dus hebben we nog een tweede drumbreak ingelast voor de tweede strofe. Het refrein gaat: “Why not? Why not? Why not? Cause nothing much is all he got”. Dat vat het verhaal samen: waar de kampioen vandaan komt, en waar hij zal eindigen.”

Aankomende shows

Voor hen die The Sore Losers nog nooit heeft gezien, zijn er de komende tijd weer genoeg kansen. Het Belgische gezelschap zal namelijk niet alleen in hun eigen land gaan vlammen. The Sore Losers steken de grens aan het noorden meermaals over.

08/10/21 Club Bussel, Keerbergen (BE)
24/11/21 Vooruit, Gent (BE)
25/11/21 Muziekgieterij, Maastricht (NL)
26/11/21 De Kreun, Kortrijk (BE)
27/11/21 Trix, Borgerhout (BE)
30/11/21 Het Depot, Leuven (BE)
01/12/21 Paradiso, Amsterdam (NL)
05/02/22 De Bosuil, Weert (NL)

The Sore Losers - fotocredit Shamrockraver Photography

THE SORE LOSERS ONLINE

Website
Twitter
Facebook

SUBURBAN RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén