White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hate – Rugia

Wie Hate gaat googelen, krijgt vele opties. Daarbij zijn de opties van buiten de muziek nog niet eens meegenomen, want er wordt natuurlijk heel wat haat gepredikt over de hele wereld. Dit gaat over de lang meedraaiende Poolse metalband Hate, welke op haar beurt weer geen ode is aan de zanger van Embers Of Oblivion. Via Metal Blade komt Hate met de langspeler Rugia.

Hate

Ooit begon Hate als een machine die louter death metal op de mensheid wist af te vuren. Inmiddels zijn de invloeden van de black metal ook in hun muziek geslopen, waardoor het predikaat blackened death metal beter past. Opgericht in 1991 zag de band in 1996 de eerste langspeler uitkomen.

Deze Poolse band onder leiding van Adam The First Sinner kent wel de nodiger bezettingswisselingen. Ten opzichte van Auric Gates Of Veles kent Hate nu ook weer wijzigingen. In de line-up zijn namelijk een nieuwe drummer en bassist te vinden. Het verleden heeft laten blijken dat dit weinig invloed op de groep heeft.

Rugia

Op deze twaalfde langspeler van dit Poolse gezelschap staan negen nummers. Samen zijn die goed voor iets meer dan vijfendertig minuten aan muziek. Buiten het exact twee en een halve minuut durende ‘The Wolf Queen’ duren alle nummers ergens tussen de drie en vijf minuten.

Hate laat vanaf de eerste tonen op Rugia horen dat men niet gekomen is om het rustig aan te doen. Ook al draait de band al lang mee willen de heren duidelijk maken dat er met de wetten van de blackened death niet te spotten van. De tot op het bot voelbare krijs van ATF Sinner onderstreept dat. ‘Rugia’, waarmee de plaat opent, ‘The Wolf Queen’ en ‘Exiles Of Pantheon’ zetten daarmee ook de toon voor de hele plaat.

Wat Hate goed doet, is dat hun snoeiharde, meedogenloze muziek ook een duidelijke melodieuze kant heeft. ‘Velesian Guard’ laat dat goed horen. Daar neemt Hate eerst de tijd om het zonder vocalen te doen, waardoor de gitaristen van het kwartet de kans krijgen de spotlight naar zich toe te trekken. Dat is iets dat verderop in het nummer ook nog meermaals met succes gebeurd.

Rugia laat horen dat Hate, ondanks de nieuwe bezettingswisselingen, geenszins het idee heeft om het rustiger aan te gaan doen. De metalhead is gewaarschuwd, want dit is vijfendertig minuten intensief voor de nekspieren.

Hate - Rugya

Tracklist Rugia

Rugia 4:31
The Wolf Queen 2:30
Exiles of Pantheon 3:48
Saturnus 4:30
Awakening the Gods Within 4:13
Resurgence 3:40
Velesian Guard 4:56
Sun of Extinction 3:52
Sacred Dnieper 3:57

Hate online

Facebook
Twitter

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén