White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Death Star Discotheque – Death Star Discotheque EP

Leestijd: 2 minuten

Het rommelt in het zuiden van Nederland. Een drietal muzikanten heeft zich daar verenigd onder de noemer Death Star Discotheque. Michel, Eugene en Roelof hebben hun eerste wapenfeit klaar. Dat is een EP die simpelweg naar de band zelf is genoemd. De schijf is in eigen beheer verschenen.

Op de Death Star Discotheque EP staan vijf tracks. Samen zijn ze goed voor iets meer dan twaalf minuten aan muziek. Deze band is recht tot he point. Er worden in deze garagerock geen onnodige passages toegelaten, evenals onnodige woorden in de titels. Die titels bedragen allemaal één woord, haast even kort en krachtig als de songs zelf. Opener ‘Faster’ zet gelijk de toon. De rauwe sound klinkt toch nog gepolijst genoeg om niet direct de leek af te schrikken. Sterker nog, deze sound is energiek, waardoor men blijft luisteren. ‘Photo’ gaat daar heerlijk op door. ‘Falling’, welke de afsluiter van de release is, laat horen dat er nog ruimte is voor meer. De repeatknop is een optie, maar een uitgebreidere date in de toekomst is ook welkom.

Natuurlijk kan er gesteld worden dat het maar vijf nummers zijn en dat het maar een dozijn aan minuten muziek is, maar het visitekaartje is daar. Bij een eerste kennismaking is het toch ook niet de bedoeling dat je gelijk gaat inwonen? Death Star Discotheque laat de luisteraar snakken naar meer. Energiek en no-nonsense.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén