White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Judas Priest – 50 Heavy Metal Years Of Music

Voor de duidelijk: mocht de naam Judas Priest je niks zeggen, waag het dan niet om te stellen dat je ook maar een beetje metal in je hart hebt. De legendarische heavy metal band heeft een jubileum te vieren waar menig band jaloers op zal zijn. Naast het feit dat er een gigantische boxset met een overdaad aan speciaal materiaal van de band uitkomt, komt er ook een soort van samenvatting van die release. Judas Priest ziet die release, genaamd Reflections: 50 Heavy Metal Years Of Music, verschijnen via Sony Music.

Judas Priest

De band van Rob Halford is nog steeds verantwoordelijk voor de looks van de metal in dezer dagen. Had men ooit zoveel leer en spikes gedragen als de iconische frontman dat niet had gedaan? Buiten dat gegeven heeft deze band talloze anthems van de metal op haar naam staan. ‘Breaking The Law’ is slechts een voorbeeld van een track die elke metalhead uit zijn of haar borst mee moet kunnen blèren. British Steel, welke nooit omgedoopt is tot Tata Steel, behoort ook in elke platenkast. Dat is Judas Priest in een notendop. Echter, dit doet lang geen eer aan aan dit rijke oeuvre en de immense status van deze Britse band.

Reflections: 50 Heavy Metal Years Of Music

Deze cd telt zestien tracks. Daarvan zijn veel tracks live, want de uitgebreide release telt namelijk ook veel onuitgebracht materiaal, zelf al van decennia terug. De eerste zes tracks zijn echter vanuit de studio. Dan blijkt dat Judas Priest nog genoeg materiaal heeft waarmee men de liefhebber van heavy metal zo kan inpakken. ‘Fever’ is daar een goed voorbeeld van. De band schotelt hier een pakkende rocktrack voor die zo op de radio zou kunnen. ‘Eat Me Alive’ kent het vuur waar men Halford en co meestal mee associëren.

De livetracks, waaronder sterke versies van ‘Sinner’ en ‘The Ripper’, nemen de luisteraar meer door alle tijden. Vanuit de jaren zeventig stamt ‘Victim Of Changes’, origineel van Sad Wings Of Destiny. Dat Judas Priest middels deze release de luisteraar ook een tijdsreis laat maken, wordt hier onderstreept.

Eigenlijk is Reflections: 50 Heavy Metal Years Of Music van Judas Priest slechts een opstapje. Deze uitgave laat de echte muziekliefhebber weer beseffen hoe indrukwekkend deze heren al een halve eeuw bezig zijn, waardoor men snel genegen zal zijn de uitgebreide box aan te schaffen. Wacht vooral niet tot de eindjaarsbonussen.

Judas Priest - 50 Heavy Metal Years

JUDAS PRIEST ONLINE

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén