White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Zeromancer – Orchestra Of Knives

Lang leek Bye, Bye Borderline ook een ‘bye’ voor de band. Het bleef immers lang heel stil rondom Zeromancer. Die stilte is echter verbroken, wat ook een nieuwe plaat heeft opgeleverd. Die is inmiddels al uit. Via Trisol Music Group GmbH heeft Zeromancer de langspeler Orchestra Of Knives uit zien komen.

Zeromancer

De uit Noorwegen afkomstige groep combineert de kracht van de rock met de electronica. In 1999 zag de groep het licht om een jaar later hun internationaal lovend ontvangen debuut uit te brengen. De energieke, eigenzinnige manier van het benaderen van de muziek heeft hen wel een flinke schare fans opgeleverd.

Orchestra Of Knives

Nadat de band eerder dit jaar al een tal van extended plays uit heeft gebracht, is de langspeler er een die deels al middels die eerdere uitgaves onthuld was. De tien tracks op Orchestra Of Knives duren samen iets meer dan veertig minuten en onderstrepen dat Zeromancer weer springlevend is.

Opener ‘Testimonial’ laat direct horen dat Zeromancer zich weer de spotlight toe-eigent waar Nine Inch Nails flirt met de toetspartijen van Rammstein. ‘Mourners’, wat lichtelijk dromerig is, zal ook de liefhebbers van Depeche Mode en Editors tevreden doen stemmen. Dat is ook de breedte van de sound van Zeromancer, waarbij wel gesteld moet worden dat de plaat wel één geheel is. Gezien de genoemde referenties kan dat namelijk misschien niet helemaal zo lijken.

De tien tracks op Orchestra Of Knives laten horen dat Zeromancer echt terug is. De electronische manier van het benaderen van de rock zorgt voor een constant bruisende vorm van energie, welke ook nog eens heel dansbaar is.

Zeromancer - Orchestra Of Knives

Tracklist Orchestra Of Knives

  1. Testimonial
  2. Damned le Monde
  3. Transparency
  4. Mourners
  5. Birthday
  6. Terminal Love
  7. Worth Less Than Deutsche Marks To Me
  8. Orchestra Of Knives
  9. Stand on Ceremony
  10. San Zero

Zeromancer online

Website

Trisol Music Group GmbH online

Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén