White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Die Apokalyptischen Reiter – All You Need Is Love – XX Anniversary Edition

Leestijd: 2 minuten

Het huidige millennium was net gestart toen de Duitsers van Die Apokalyptischen Reiter met All You Need Is Love kwamen. Deze plaat, welke geen eerbetoon aan The Beatles was, vierde afgelopen jaar zijn jubileum. Daarom komt Die Apokalyptischen Reiter via Nuclear Blast met All You Need Is Love – XX Anniversary Edition.

Die Apokalyptischen Reiter

Deze Duitse band startte halverwege de jaren ’90. Het was al snel duidelijk dat zij zich niet lieten lijden door de al bekende paden, waardoor folk en diverse subgenres van de metal allemaal vrolijk om elkaar heen dansten. De kern van de band bestaat heden ten dagen nog steeds uit Volk-Man, Fuchs en Dr.Pest.

All You Need Is Love – XX Anniversary Edition

Origineel kwam de plaat dus in 2000 uit. Dat gebeurde nog via Hammerheart Records. Via enkele omzwervingen is Die Apokalyptischen Reiter inmiddels neergestreken bij Nuclear Blast. Daarom verschijnt deze heruitgave ook via dat label. Dit is voor het eerst dat deze release op vinyl uit gaat komen.

Dat maakt het extra speciaal voor de fans. De blauwe versie, welke in de pre-order al lang en breed uitverkocht is, is gelimiteerd tot 98 exemplaren. De grijze en rode versie zijn er in iets meer exemplaren. Het standaard zwart geldt ook hier als de standaard versie. Dit is allemaal wel voor de liefhebbers van vinyl, want deze jubileumeditie gaat alleen maar verschijnen op vinyl.

Daar is dan ook werk in gestoken. De vinylversie komt met een uitgebreidere artwork, speciale mastering en bijdrages van fans. Qua tracklist is deze nog steeds hetzelfde als het origineel. Dat betekent dat Die Apokalyptischen Reiter de luisteraar na het imposante, flink met ambient flirtende ‘Vom Ende Der Welt’, wat veruit de langste track is, nog steeds verbijsterd achterlaat. De stijlen vliegen door elkaar alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Dat was de kracht van All You Need Is Love.

Misschien is het al duidelijk, maar alles wat nodig is om deze heruitgave te omarmen is een beetje liefde voor vinyl. Die Apokalyptischen Reiter schotelen daarom met All You Need Is Love – XX Anniversary Edition juist de vinylfanaat iets moois voor.

Die Apokalyptischen Reiter - All You Need Is Love - XX Anniversary Edition - Artwork

Die Apokalyptischen Reiter online

Website

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén