White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Otzeki – Now Is A Long Time

Leestijd: 2 minuten

Het was 2018. Toen kwam Otzeki met de debuutplaat Binary Childhood. Die plaat liet horen dat rock en electronica elkaar niet op voorhand hoeven uit te sluiten. Blijkbaar konden zij elkaar ook versterken. Nu is de opvolger daar. Otzeki komt nu via Akira Records met Now Is A Long Time.

Otzeki

De band is ook begonnen als een dronken jam. Daarbij moet ook in acht genomen worden dat de band achter Otzeki gevormd wordt door een duo. Mike Sharp en Joel Roberts hebben elkaar gevonden in het spectrum waar muziek niet altijd even definieerbaar en in een hokje te plaatsen valt.

Now Is A Long Time

Deze nieuwe langspeler van Otzeki telt twaalf tracks. Er zijn er een aantal bij die ruim over de grens van de vijf minuten gaan. Daar tegenover staat ook dat er enkele maar net de drie minuten passeren. Toch valt daar niet direct iets heel bijzonders uit op te maken. Muzikaal is dat anders.

De sound van Otzeki is trippy te noemen. Bij vlagen doet Otzeki denken aan Radiohead in de tijd van Kid A, toen men de gitaren ook even kwijt was. De soundscapes die worden gebruikt onder de hallucinerende ritmes, geven soms bijzondere vibes. ‘Shy So Shy’ en ‘Sweet Sunshine’ onderstrepen dat. Die tracks laten direct ook horen dat het soms wat veel van hetzelfde is. Wie volledig op gaat in deze trip, zal dat niet erg vinden, maar er zullen mensen zijn die dat als hinderlijk opvatten.

‘Fading Up’, waarmee de plaat afsluit, doet daarbij de naam eer aan. Otzeki weet hier met de fadings te spelen. Vocaal gezien doet het denken aan eind jaren ’90. Misschien dat Massive Attack en Royksopp ergens nog wel van invloed zijn. Daarmee kan ook gelijk geconcludeerd worden dat de electronica de rock toch wel lichtelijk buiten sluit.

Now Is A Long Time van Otzeki is een album waar de luisteraar helemaal in moet zitten. Daarom is het devies om deze alleen te spelen als het volume luid open kan, de ruimte verduisterd kan worden en de groen-roze discolampen subtiel mogen ronddansen.

Otzeki - Now Is A Long Time
Otzeki – Now Is A Long Time

Tracklist Now Is A Long Time

Shy Sooo Shy (4:18)
Sweet Sunshine (4:04)
Another Son (5:21)
Max Wells-Demon (6:48)
No Views (3:18)
Unthunk (3:10)
Used to Wonder (3:20)
Familiar Feeling (5:10)
Emotional Retail (5:09)
Leave Yourself Alone (6:42)
Remember (4:12)
Fading Up (6:33)

Otzeki online

Facebook
Website

Akira Records

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén