White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Mænsion – Rævolution

Leestijd: 2 minuten

Wie creatief wilt zijn met taal, kan ook creatief zijn met de symbolen. Misschien is dat de reden waarom de Amerikaanse rockband The Mænsion de a en de e samen heeft getrokken, gezien die letter niet in de Engelse taal wordt gebruikt. Het is direct wel een kenmerk waardoor een band onthouden wordt. Aan het eind van 2018 kwam dat drietal met de langspeler Rævolution, welke is verschenen via Take This Trip To Mars Records/Knive Fight Media.

De tien nummers op Rævolution vallen in eerste instantie op doordat het trio geen drummer in de gelederen heeft. Bij de gastmuzikanten staan wel veel mensen die een vocale bijdrage hebben geleverd, bijvoorbeeld als koor, maar nergens is een drummer te horen. De tracks laten echter wel een drummer horen. Waarschijnlijk is het of de toetsenist die hiervoor zorgt of de band speelt met een drumcomputer. Dat zou het mechanische drumgeluid wel verklaren. Dat de gitaren soms ook een steriele sound aanhouden, zorgt er wel voor dat het past in het geheel. Op die manier is zelfs de ballade ‘Happy’ lichtelijk industrieel qua karakter.

Qua muziek is het lastig om The Mænsion te omschrijven. Opener ‘Army Of The People’ doet denken aan Thirty Seconds To Mars, terwijl de uithalen heel erg sterk naar Muse neigen. Dat valt ook goed te horen in de eerder genoemde ballade ‘Happy’. Anderzijds zijn er ook momenten dat deze rockers door het stemgeluid doen denken aan Metallica in de tijd van Load en Re-Load. Dat geldt bijvoorbeeld in ‘The Engineer’ en ‘High’. Het zorgt er al met al wel voor dat deze rockers een toegankelijke sound wegzetten.

Voor de drie breinen achter The Mænsion is het een geluk dat niet alleen de opvallende samentrekking in de naam het enige is dat indruk maakt. Rævolution is een lekkere rockplaat met potentie om een groot rockpubliek te bereiken.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén