White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Geoff Wyld – Daydreamer EP

Leestijd: 2 minuten

Mensen die de ondergetekende een beetje kennen, weten dat die niet altijd evenveel opheeft met de lyrics. Toch grijpen de teksten van de openingstrack van de debuutplaat van Geoff Wyld de oren. ‘Daydreams are always about lies.’ Denk daar maar over na. Het komt van de ep Daydreamer van Geoff Wyld.

Geoff Wyld

Het kan zomaar zijn dat men nog niet helemaal bekend is geraakt met Geoff Wyld. Achter deze naam schuilt een Limburgs trio die het bourgondische van die Nederlandse uithoek vertaald naar gitaarmuziek. De indierock van de heren is zo bewogen als het Limburgse landschap.

Daydreamer

Opener ‘Daydreamer’, welke dus werd aangehaald in de intro, onderstreept de groene, natuurlijke kant van de heuvels, terwijl de kracht van ‘Perfect High’ doet denken dat er lussen worden gereden met het vuur van de Bemelerberg en de Cauberg. Wie daar wel eens fietst, weet dat er een mooie vlakte tussen zit. Afsluiter ‘Home’ waagt het zelfs om het vuurtje nog een beetje meer op te steken, alsof de Keutenberg toch nog even om de hoek kwam kijken.

Dat de ep Daydreamer is opgenomen zonder clicktrack, siert de band. In tijden dat alles steeds strakker geproduceerd wordt, blijkt dat de bourgondische vertaalslag naar de muziek perfect gemaakt is. Hierdoor voelt het ook energiek. De jaren ’60, ’70 en een vleugje ’90 worden samengesmolten, alsof Led Zeppelin, The Beatles, Black Sabbath en Radiohead samen ergens in het Geuldal zijn neergestreken om muziek te maken.

Wie de ep Daydreamer van Geoff Wyld hoort, zal beseffen dat het hier nog maar het prille begin is van een reis die veel verder gaat reiken. Tot waar zal de toekomst gaan vertellen, maar voor nu is het genieten.

Geoff Wyld - Daydreamer EP

Tracklist Daydreamer EP

  1. Daydreamer
  2. Made Men
  3. U
  4. Perfect High
  5. Home

Geoff Wyld online

Facebook
Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén