White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Criminal – Sacrificio

Het Zuid-Amerikaanse land Chili wordt vooral geassocieerd met de niet bepaald florissante tijd onder Pinochet, de unieke landsvorm of de voetballers Zamorano, Salas en later Vidal. Muzikaal weet menig metalhead dat Pentagram daar ook geworteld is, maar verder komt men niet. Toch men met Criminal een minstens zo’n aansprekende band. Die band is still going strong. Via Metal Blade komt Criminal met Sacrificio.

Criminal

De oorsprong van Criminal gaat al terug tot begin jaren ’90. Om precies te zijn kwam ligt het begin in 1991, het jaar dat een andere grootse Zuid-Amerikaanse band Arise uitbracht. De link met die andere befaamde band uit Chili, Pentagram Chile, is makkelijk te leggen: Anton Reisenegger. Beide bands voert hij aan.

Sacrificio

Het is alweer de negende langspeler van deze Chileense death metal band. Dit is de eerste langspeler met Danilo Estrella achter de drumkit. Wisselingen in de line-up zijn er door de jaren heen genoeg geweest, maar Criminal deert dat niet. Met hem achter de drumkit zijn er twaalf tracks opgenomen. Samen zijn die goed voor iets meer dan veertig minuten aan muziek.

Opener ‘Live On Your Knees’ maakt gelijk duidelijk dat Criminal niet gekomen is om de metalhead met fluwelen handschoenen aan te pakken. De band gooit er gelijk de beuk in en weet met deze opening van de plaat direct de aandacht volledig op zich te vestigen. ‘Dark Horse’ is daar ook een goed voorbeeld van. Geen genade, death metal hoog in het vaandel.

Meertalig

Waar veel bands alleen het Engels als troef hebben, verloochend Criminal haar afkomst niet. De band mag dan wel het merendeel in het Engels aan de man brengen, het Spaans is ook vertegenwoordigd. Sterker nog ‘Zona de Sacrificio’ is misschien wel de sterkte, vurigste track van deze hele plaat.

Eigenlijk is het een rare constatering, maar doordat er veel zaken niet juist zijn in Chili, zoals de corruptie, wordt de muziek op een heerlijke manier gevoed. Hoe had Sacrificio anders geklonken als Criminal zich niet zo boos om allerlei zaken kon maken?

Criminal - Sacrifacio

Tracklist Sacrifacio

1. Live on your Knees
2. Caged
3. The Whale
4. Zona de Sacrificio
5. After me, the Flood
6. Dark Horse
7. Theocrazy
8. Sistema Criminal
9. Zealots
10. Age of Distrust
11. Hunter and the Prey
12. Ego Killer

Criminal online

Facebook

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén