White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Crobot – Rat Child EP

Leestijd: 2 minuten

Het was in de zomer van 2019 toen de Amerikaanse hardrockformatie Crobot met de langspeler Motherbrain kwam. Die derde plaat van dit gezelschap kende ook tracks die de plaat net niet haalde. Nu heeft Crobot daar middels de Rat Child EP een mooie oplossing voor. Die schijf verschijnt via Mascot Records.

Crobot

Gestart in 2011 heeft het gezelschap al snel naam gemaakt bij iedereen die iets met hardrock heeft. Zanger Brandon Yeagley en gitarist Chris Bishop waren destijds de initiators en zijn momenteel de enige leden van het eerste uur. De wisselingen op ritmisch gebied lijken geen invloed te hebben op de overtuiging in de sound.

Rat Child EP

Op deze opvolger van Motherbrain staan vier tracks. Bij drie daarvan komen gastmuzikanten om de hoek kijken. Alleen in de titeltrack is het aan Crobot zelf. Met net iets meer dan vijf minuten is ‘Rat Child’, waarmee de ep afgesloten worden, ook de langste van dit kwartet songs.

Opener ‘Mountain’ moge al bekend zijn. Deze single met Anthrax’ Frank Bello op de basgitaar was al gebruikt als single. De pakkende track blijft gelijk in het hoofd zitten. De kracht van melodie en herhaling worden hier perfect in uitvoering gebracht. ‘Kiss It Goodbye’ laat horen dat vocaal ook verrast kan worden. Dat komt hier doordat Howard Jones mee komt doen. Die extra gelaagdheid geeft een mooie draai aan de song. Jones, bekend voorheen van Killswitch Engage en momenteel van Light The Torche, brengt een andere, krachtig stemgeluid op de planken. Dat geeft energie.

Styx Zadinia

Eén van de meest opvallende tracks op Rat Child EP is ‘Everyone Dies’. Daar komt Styx Zadinia van Steel Panther meedoen. Die speelt de piano, drums en basgitaar op dat nummer. Crobot laat hier horen dat men ook een krachtig opgebouwde ballade op een mooie manier voor kan schotelen. Afsluiter ‘Rat Child’ laat horen waarom Crobot in het verleden al is benoemd tot de missende link tussen Queens Of The Stone Age en de hardrock.

Er zijn genoeg ep’s die niet van meerwaarde zijn op het bestaande oeuvre. In het geval van Crobot met Rat Child EP is dat anders. Deze heren laten met en zonder de gastmusici horen dat men op een veelzijdige, leuke en pakkende manier kunnen rocken. Bij wie deze nummers niet door blijven zingen in het hoofd, is waarschijnlijk iets mis met het gehoor.

Crobot - Rat Child EP

TRACKLIST RAT CHILD EP

1.     Mountain (feat. Frank Bello)
2.     Kiss it Goodbye (feat. Howard Jones)
3.     Everyone Dies (feat. Stix Zadinia)
4.     Rat Child

CROBOT ONLINE

Website
Facebook
Twitter

MASCOT LABEL GROUP

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén