White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Epica komt met live release; single online

Leestijd: 3 minuten

De symfonische metal band Epica brengt op 3 december 2021 het nieuwe magnum opus ‘Ωmega Alive’ uit. Dit zal een zeer adembenemende en spraakmakende release gaan worden. Dat gebeurt in verschillende audiovisuele formaten. Gisteren heeft Epica daarvan alvast de eerste single ‘Unchain Utopia – Ωmega Alive’ online gezet. Die is hieronder te zien.

Streaming-evenement ‘Ωmega Alive’

Op  zaterdag 12 juni van dit jaar ontketende Epica (NL) wereldwijd een tsunami van lof met het universele (digitale) streaming-evenement ‘Ωmega Alive’. Dat oogstte groot applaus en juichrecensies van fans, collega-bands en internationale media. Niet zo heel verwonderlijk, aangezien het evenement een ongekend en ongeëvenaard spektakel was – een monument voor Epica’s muziek, carrière en voor haar blijvende erfenis als voorlopers van een muziekgenre.

Het epische ‘Ωmega Alive’ was de ultieme Epica-show. Die werd door 75 artiesten en crewleden tot leven gebracht, en de stoutste dromen van vele honderdduizenden trouwe fans liet uitkomen. En hoe! Zie het als als Marvel meets Cirque de Soleil in een Tim Burton-universum. Op maat gemaakte video’s en grafische effecten, spectaculaire pyro-effecten, regen, dansers, koren en acteurs, allemaal toegevoegd aan de aura van symboliek en filmische pracht, die fans uit meer dan 100 landen aan hun beeldscherm kluisterde om getuige te zijn van het meest sensationele concert uit de bijna 20-jarige geschiedenis van de band.

Reactie

Toetsenist Coen Janssen, het brein achter het concept van de show legt uit: “Onze ambitie was een ultieme Epica-show waarin we elke droom die we ooit hadden konden vervullen, en waar volop artistieke ruimte was voor alle ideeën, effecten en rekwisieten die simpelweg te groot zijn om mee te nemen op tour.” Zoals altijd wilde Epica ook ditmaal vooral gebaande paden mijden en het avontuur en de uitdaging opzoeken. Totaal anders dan de talloze voorspelbare en gebruikelijke live streaming-eenheidsworst van de afgelopen anderhalf jaar, pakte Epica het voor ‘Ωmega Alive’ radicaal anders aan. De band ontwikkelde een zogenaamde ‘living backdrop’. Coen: “We bouwden een ander podium direct achter ons eigen podium waarop voortdurend vanalles gaande was. En dat bedoelen we heel letterlijk”, lacht hij. “Elk nummer kreeg daardoor iets extra’s, iets unieks dat bij diens wereld paste.”

Het geheel is geregisseerd door Jens de Vos van Panda Productions. De magisch artwork is van Heilemania. De uitgaves bevatten de DVD, Blu-Ray, CD en vinyl. Daarop staan vijftien Epica-klassiekers, favorieten van fans. Maar er is ook ruimte voor de allereerste live-optredens van nummers van Epica’s meest recente studio-album ’Ωmega’. Die plaat verscheen in februari van dit jaar via Nuclear Blast Records. Voorbeelden daarvan zijn ‘The Skeleton Key’ of het waanzinnige monumentale ‘Kingdom of Heaven Part 3’. De pre-orders zijn gestart. Alle formats zijn verkrijgbaar via deze link, maar geniet eerst nog van de nieuwe live single van Epica.

Epica - Omega Alive - Live

EPICA

De band van Mark Jansen en Simone Simons gaat mooie tijden tegemoet. Het was namelijk 2002 toen de band werd opgericht door de eerstgenoemde. Dat betekent dus dat het mooie jubileum van de twintig jaren in de wereld van de metal niet ver weg is. In dat jubileumjaar zal Epica sowieso op tournee gaan met Apocalyptica. Dat nieuws werd onlangs bekend gemaakt.

EPICA ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén