White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Crisix – The Pizza EP

Het was net voor het verstrijken van het jaar 2017 toen de ondergetekende Crisix in het Franse Oignies zag. Die show werd op de valreep nog als een van de meest memorabele van dat jaar. Die Spanjaarden hebben nu een nieuwe release. Via Listenable Records komt Crisix met The Pizza EP.

Crisix

De Catalaanse thrash metal band Crisix hoeft geen introductie meer bij iedereen die iets met thrash metal heeft. Het gezelschap, welke trots is om uit Barcelona te komen, heeft al menig nek-verwarmende plaat gemaakt. Toch stamt de laatste langspeler met hun eigen werk alweer uit 2018. Een jaar daarna kwam de band nog wel met een plaat welke een eerbetoon was aan de Amerikaanse thrash metal.

The Pizza EP

Deze nieuwe release laat in een notendop horen waar Crisix goed in is: ongecompliceerde thrash metal. De snelheid wordt hoog in het vaandel gedragen, wat in het opzwepende ‘It’s Tough To Cook A Song’ goed naar voren komt. Het podium dat de bassist daar krijgt, zal menig liefhebber van de lage tonen in de thrash metal ook goed doen.

Doordat de plaat in tijden van corona is gemaakt, maakt The Pizza EP ook duidelijk wat men naast het favoriete etenswaar bij een biertje nodig heeft. Moshpits. ‘World Needs Mosh’ is niet alleen een heerlijke track, het is ook een nummer dat in het hoofd blijft zitten. Dat is bij deze vurige thrash van deze heren een terugkerende, goede eigenschap.

Wie de fysieke release treft, vindt ook nog het bonusnummer ‘Pizza Cuts From The Studio’. Maar, ook zonder dat nummer is The Pizza EP van Crisix weer een ware lust voor de nekspieren. Horns up want the world needs mosh.

Crisix - The Pizza EP

Tracklist The Pizza EP

1 No Tip for the Kid 03:03
2 World Needs Mosh 03:43
3 Raptors in the Kitchen 00:54
4 It’s Tough to Cook a Song 03:44
5 Pizza Cuts from the Studio 05:04 (ghost track – physical formats only )

Crisix online

WEBSITE 
FACEBOOK 
TWITTER 
YOUTUBE 
INSTAGRAM

LISTENABLE RECORDS ONLINE

Webshop
Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén