White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Obnoxious – The Undertaker EP

Sommige details vallen op. Het logo op de EP The Undertaker van The Obnoxious – wat al jarenlang het logo is overigens –  is ontworpen door Marloes Dekkers. Zusje van de fameuze lingerie-ontwerpster? Anyways, The Obnoxious heeft dus die nieuwe EP uit. Die is afgelopen zomer al verschenen via WTF Records.

The Obnoxious

Ja, wat moet er gezegd worden over The Obnoxious? Deze hardwerkende Rotterdamse band vindt zijn roots in de hardcore, maar is breder dan dat genre. Daarbij geldt dat de band ook van een lekkere rauwe, recht toe recht aan aanpak houdt. En, misschien was dat nog niet helemaal duidelijk, The Obnoxious komt uit Rotterdam. Of was dat al gezegd?

The Undertaker

Deze nieuwe release van The Obnoxious telt negen tracks. Dat is veel voor een EP, maar toch gaat het hier wel om een extended play. De release draait om de drie nieuwe nummers, maar is aangevuld met zes bonustracks. Dat zijn livetracks. Met deze toevoeging duurt de release een kleine vijfentwintig minuten.

The Undertaker EP wordt door The Obnoxious gestart met ‘The Undertaker’. Hoe kan het ook anders. Deze track zet de boel gelijk in vuur en vlam. Bij The Obnoxious is het lontje kort, wat maar goed ook is. Hierdoor knallen de drie kersverse tracks op een wijze door de speakers die bij The Obnoxious past. ‘Deaf.Dumb.Blind’ en ‘Tragedy’ laten echter ook nog horen dat wie wilt ook bruggetjes met de crossover kan horen.

Live in Zwolle

De zes livetracks zijn opgenomen in Zwolle. Wie The Obnoxious live heeft gezien, weet dat deze mannen bruisen van de energie. Die is mooi gevat in de sound. ‘Come On, Come All’ en ‘Tragedy’ zijn daar goede voorbeelden van. Doordat Arie en bassist Marc de vocalen delen, geeft ook die meerstemmigheid extra energie aan het geheel. Speciaal voor de mensen in Zwolle was er ook geen ontkomen aan ‘Rotterdamn It’. Ook buiten de stad aan de Maas mag deze stad op een voetstuk worden gezet.

The Obnoxious is als een kruidvat met een lekker kort lontje, wat op The Undertaker EP wederom goed te horen is. Vurig en energiek zijn de krachten die The Obnoxious ook nu weer laten vlammen. Of het nu middels de nieuwe of live tracks is: The Obnoxious is hot.

The Obnoxious - The Undertaker EP

Tracklist The Undertaker EP

 1. The Undertaker
 2. Deaf Dumb Blind
 3. Tragedy
  CD Exclusive Bonus Tracks:
 4. Come One Come All (live)
 5. Tragedy (live)
 6. The Redeemer (live)
 7. Lost Cause (live)
 8. Rotterdamn It (live)
 9. No end To It (live)

The Obnoxious online

Website
Facebook

WTF RECORDS ONLINE

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén