White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Primal Static – The Corrupting Of The Revolution EP

Leestijd: 2 minuten

Vaak als er staat dat het gaat om een band, wordt er gedoeld op een drietal, viertal of meer mensen. In de Amerikaanse rockband Primal Static, afkomstig uit het warme Austin, zijn er slechts twee leden. Dat duo heeft onlangs in eigen beheer zijn tweede EP uitgebracht: The Corrupting Of The Revolution.

Op deze release staan vier nummers. Samen zijn die goed voor vijftien minuten aan muziek. Opener ‘Velvet Crush’ laat direct horen dat Primal Static geen standaard groep is. Tussen de drums en gitaar zijn het de elektronische elementen die de luisteraar betoveren. Tel daarbij de licht mysterieuze, rauwe vocalen op en men heeft een beeld van waartoe dit duo in staat is. ‘Velvet Crush’ is dan ook exemplarisch voor de kunsten van Primal Static.

‘Need You So Bad’ onderstreept het industriële karakter wat op de achtergrond ook nog meespeelt, terwijl ‘Blister Core’ juist aansluiting lijkt te zoeken bij de funkende rock van Primus. Afsluiter ‘Soul Jacket’ laat daarentegen nog horen dat men ook de gitaar zo kan inzetten dat het lijkt dat Dire Straits ook van invloed is op deze groep. Let wel op dat het dan alleen om de gitaarnoten gaat. De rest valt vooral te omschrijven als een moderne trip door het experimentele muzikale landschap.

Standaardmuziek is voor standaardmensen. En daar zijn er al genoeg van. Daarom is het goed dat Primal Static zijn eigen wegen bewerkstelligt. Wie van avant-garde rock houdt met verrassende uitspattingen, zit bij dit duo goed. Het experimentele broertje van The White Stripes.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén