White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The riven -The Riven

Leestijd: 3 minuten

The Riven
The Riven
Release datum: 01-03-201

Afgelopen jaar waren de bandleden van The Riven in Madrid. Niet om te genieten van het mooie weer daar, maar om de studio in te gaan om het album The Riven te produceren. Het gloednieuwe debuutalbum heet The Riven en is te verkrijgen sinds 1 maart. Het album is opgenomen in de Holy Cuervo Studios. In maar liefst 10 dagen hebben ze 9 nummers geproduceerd. Hun debuutalbum is geproduceerd door Ola Ersfjord en uitgebracht door The Sign Records. De band is ontstaan doordat ze met zijn drieën een huis hadden in west Londen, en daarbij een gezamenlijke passie voor muziek hadden. Het enige probleem was dat ze nog geen drummer hadden, dus hadden ze contact opgenomen met Olof Axegärd die nu de band versterkt achter de drums. In 2017 zijn ze teruggegaan naar hun thuisland Zweden.

Het nieuwe album The Riven is hun eerste full-lenght album nadat ze in 2016 een EP hebben uitgebracht namelijk Black Birds. Het album start met een catchy nummer namelijk ”The Serpent”. Het is een krachtig begin van het album. De stem van de zangeres Totta Ekebergh is op dit album erg krachtig en overtuigend. Dat ze een goede krachtige stem heeft komt heel duidelijk naar voren in het nummer ”Far Beyond”. Het is een wat rustiger nummer maar erg krachtig. Het album bevat heerlijk veel blues en classic rock. Wel hoor je hier en daar een basis van oudere nummers die ze hebben gebruikt. The Riven kan vanaf de eerste noten als toegankelijk worden beschouwd. Een nummer dat ook goed in de smaak valt is het nummer ”Shadow man”, het heeft veel oude elementen erin. Het instrumentale gedeelte is een erg goede aanvulling op haar stem.

Na het nummer ”The fortune teller” word de boel wat eentoniger. Dit nummer zelf is net als de vorige nummers een lekker catchy nummer. Dit komt vooral door afwisseling tussen de rustige stukken die worden gevolgd door een krachtige gitaar en bas die worden ondersteunt door een stevige drum. Toch zoals ik al zei, word het na dit nummer een stuk eentoniger. Het album The Riven stopt na het nummer ”Sweet Child”. Het nummer wordt na enig tijd redelijk eentonig.

De bandleden van The Riven zetten misschien niet een Ikea meubel in elkaar, maar wel een album dat als goed toegankelijk, en lekker catchy kan worden beschouwd. The Riven wordt naar mate van tijd eentoniger, dit komt vooral door de riffs die in de tweede helft van het album erg bekend voorkomen. Dat het hierdoor eentoniger wordt neemt zeker niet weg welke kwaliteiten deze band heeft. Het album begon sterk, vooral de uithalen die Totta Ekebergh maakt met haar stem voegen veel waarde toe. Toch lijkt het soms erop alsof ze niet altijd alles durft te geven. Desondanks is The Riven een prima album om te luisteren. Ze bewijzen ons overduidelijk dat rock kan blijven bestaan, zoals men zegt: rock is not dead

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén