White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Decibels voor dB’s, metalbands steunen muzikale broedplaats in Utrecht

Leestijd: 2 minuten

”Plagued – Decibels for dB’s”

17 metalbands hebben hun krachten gebundeld voor een uniek verzamelalbum te ondersteuning van dB’s, de belangrijkste muzikale broedplaats in Utrecht. dB’s heeft een aantal ernstige tegengeslagen gehad en bevindt zich in zwaar weer.

Ten eerste de gedwongen sluiting als reactie op Covid-19. Het geluid van livemuziek, rammelende glazen en goede gesprekken maakte plaats voor oorverdovende stilte. Ten tweede beschadigde een felle brand onlangs het monumentale gebouw waarin dB’s gevestigd is, met enorme roet- en waterschade tot gevolg. Tot overmaat van ramp zijn er ook nog de ambities van het stadsbestuur en projectontwikkelaars om de wijk te upgraden zonder rekening te houden met dB’s. Er is een groeiende bezorgdheid dat dB’s deze dreiging niet zal overleven. 

Limited edition

Daarom besloot de Utrechtse metalscene om dB’s een hart onder de riem te steken. Het resultaat is ‘Plagued – Decibels for dB’s’. Op het verzamelalbum staan 17 uiteenlopende metalbands die één ding gemeen hebben: dB’s is hun thuisbasis. Op ‘’Plagued – Decibels for dB’s staan’’ de volgende bands: Grindpad, Detonation, Disquiet, Wrang, Grafjammer, Lovell’s Blade, Mary Fields, GIZÅH, Shinigami, Terzij de Horde, RITES RITES RITES, Stormram, Kutschurft, Beyond The Pale, Hordearii, Black Silence en Wesenwille! Verscheidene van de nummers zijn bijzondere live-uitvoeringen of  niet eerder uitgebracht. Het album verschijnt in een exclusieve oplage van 500 exemplaren, elk zorgvuldig met de hand genummerd. 

Bestel snel jouw exemplaar via https://www.dbstudio.nl of https://dbsutrecht.bandcamp.com. Je kunt zelf bepalen wat de CD kost (Pay What You Want), met een minimum van € 10,- euro exclusief verzendkosten. Alle opbrengsten gaan naar dB’s.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén