White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Morgen Wade – Reckless

Getekend voor het leven. Innerlijk, maar zeker ook uiterlijk. De Amerikaanse Morgan Wade heeft duidelijk vele uren doorgebracht bij de koningen van de lichaamskunst. Misschien is het ook misleidend voor waar ze voor staat. Via Thirty Tigers/Ladylike Records komt Morgan Wade met Reckless.

Morgan Wade

Ze is net over de helft van haar twintiger jaren en heeft al flink wat jaren ervaring in de wereld van de muziek. Toch liet de eerste release op haar naam lang op zich wachten, want op haar negentiende stond deze dame al op het podium. Die liefde is nooit meer weggegaan bij haar, terwijl ze over veel andere zaken twijfelde. Dat gaf direct ook weer input voor deze plaat.

Reckless

Op deze eerste langspeler van Morgen Wade staan tien tracks. Die heeft ze opgenomen met Sadler Vaden en Paul Ebersold, welke allebei al veel ervaring in de muziekwereld hebben. Hierdoor vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. ‘Last Cigarette’ is met nog geen drie minuten de kortste op Reckless, terwijl ‘Northern Air’ met bijna vijf minuten de langste is.

Muzikaal laat Morgan Wade horen dat zowel de rock, country als americana van invloed op haar sound. Dat zorgt ervoor dat ze in ‘Matches And Metaphors’ licht doet denken aan Alanis Morissette, terwijl ‘Last Cigarette’ op een rockende manier ook nog de verbinding maakt met de hedendaagse hitlijsten. Dat nummer laat horen dat Morgan Wade ook gemakkelijk op een Taylor Swift-achtiger manier in het hoofd door kan zingen als de plaat al gestopt is met spelen.

Het breekbare karakter van de teksten en de twijfels waarmee ze kampt, weet ze met haar mooie stem ook goed over te brengen. Wie dat hoort zou niet direct het beeld voor zich halen van hoe Morgen Wade oogt. ‘Take Me Away’ onderstreept dat. En dat is ook het mooie van dit geheel. Morgan Wade laat namelijk niet alleen horen mooie liedjes met hier en daar een klein rauw randje te kunnen maken; ze schudt ook iedereen wakker die afgaat op vooroordelen door uiterlijk. Laat Reckless daarom niet alleen voor Morgan Wade zelf een mooi moment zijn, maar laat het bovenal een les zijn waar veel mensen lering uit kunnen trekken. Een debuut om van te smullen.

Morgan Wade - Reckless

Tracklist Reckless

  1. Wilder Days
  2. Matches and Metaphors
  3. Other Side
  4. Don’t Cry
  5. Mend
  6. Last Cigarette
  7. Take Me Away
  8. Reckless
  9. Northern Air
  10. Met You

Morgan Wade online

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén