White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ledfoot – Black Valley

De in Noorwegen woonachtige Amerikaanse singer-songwriter Ledfoot is verantwoordelijk te houden voor de gothic in de blues. Zijn typische stijl weet mensen op een bijzondere manier te raken. Inmiddels is zijn vijfde soloplaat klaar. Ledfoot ziet Black Valley verschijnen via TBC Records.

Ledfoot

Geboren in de Verenigde Staten en daar al naam gemaakt in de muziek, is Ledfoot een artiest die op vele fronten actief is. Zo schreef hij voor Bruce Springsteen in 2014 de titeltrack voor High Hopes en zag hij afgelopen jaar de kans schoon om met een enerverende plaat samen met Ronnie Le Tekrø te komen. Dat album heette A Death Divine.

Black Valley

Deze opvolger van het succesvolle White Crow uit 2019 telt tien tracks. Dat is evenveel als op de voorganger en qua speelduur maakt het ook niet veel verschil. In dat opzicht is Tim Scott McConnell dus wel constant. Dat geldt ook voor zijn sound. ‘Take Away The Hurt’ en ‘Poor Man’s Lullaby’ onderstrepen dat Ledfoot kan klinken als het punt waar David Bowie de blues binnenstapt en Johnny Cash op de achtergrond nog invloed lijkt te hebben. De stem en de door de zwaar-gesnaarde twaalfsnarige gitaar weggezette sound zorgen voor die unieke sound.

Black Valley is weer helemaal Ledfoot ten top. Dat betekent dat hij de touwtjes stevig in handen houdt door alles zelf te zingen en te spelen. De percussie is dan ook van zijn hand, waarmee hij zoals in ‘Angel Town’ soms net wat meer diepgang in de tracks legt. Daarbij blijft zijn onorthodoxe manier van gitaarspelen een meerwaarde voor de sound die hij wegzet. De Amerikaanse feel zit er ondanks zijn jaren in Noorwegen nog steeds in.

Black Valley laat horen dat Noorwegen Ledfoot goed doet. Zijn zogenoemde gothic blues grijpt mensen aan, betovert en is ook nog mysterieus. De luisteraar blijft tot het eind nieuwsgierig naar wat komen gaat.

Ledfoot - Black Valley

LEDFOOT ONLINE

Website
Bandcamp
Twitter

TBC RECORDS ONLINE

Website
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén