White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Morost – Forged Entropy

Leestijd: 2 minuten

Slovenië. Het land dat zich na de tiendaagse oorlog afscheidde van Joegoslavië. Het land van vele bossen en bergen en van de hoofdstad Ljubljana. Daarbij is Slovenië ook het land van Morost. Die band komt eindelijk met de langverwachte nieuwe plaat. Via On Parole komt Morost met Forged Entropy.

Morost

Deze band is gevormd in 2010 en zag in 2014 haar eerste langspeler uitkomen. Solace In Solitude kwam destijds in eigen beheer uit. Daarna vonden een paar wisselingen in de line-up plaats, waarna men pas echt door kon met het schrijven van nieuw werk. Inmiddels is men dus zeven jaar verder sinds hun eerste langspeler.

Forged Entropy

Nadat de mysterieuze openingsgeste ‘Afterthought’ heeft geklonken, volgen nog zeven tracks. Veelal moet men er wel de tijd voornemen, want deze Slovenen laten zich vooral in met lange tracks. ‘Beg’ is de langste en duurt gelijk al meer dan negen minuten. Dat is dus ook het eerste echte nummer op Forged Entropy. Morost laat daar horen dat de death metal de uitgangspositie is, maar dat men het pad vervolgens wel op een progressieve manier bewandeld. Hints naar Gojira en Dimmu Borgir kunnen geproefd worden.

‘Protector Of Sanity’ geldt als een track waar Morost nog gelinkt kan worden aan zowel het inmiddels gestopte Textures en ook Meshuggah, terwijl de leadpartijen ergens ook nog iets van In Flames opgeslokt lijken te hebben. In het tweede deel van de track blijkt dat Truckfighters ook nog geïmplementeerd kan worden in de sound. Hierdoor laat Morost horen dat men brute, megastrakke ritmes kan combineren met pakkende melodielijnen. Dat maakt het tot een aangename verrassing.

Eén opvallend feit is dat deze plaat de track ‘Solace In Solitude’ herbergt. Dat zou inderdaad de titeltrack van de voorganger kunnen zijn, ware het niet dat in 2014 dat nummer niet op de tracklist van die gelijknamige plaat prijkte. Mocht dat nummer al sinds die tijd rondzweven bij Morost, dan is het goed dat men dit nu wel uitgebracht heeft.

Logisch is dat men bij metal niet direct aan Slovenië denkt, maar andermaal wordt hier bewezen dat het traditionele denken over landen en bands al lang niet meer opgaat. Morost heeft met Forged Entropy een progressieve death metal plaat gemaakt waar niet alleen de death metal lierfhebber van kan gaan genieten.

Morost - Forged Entropy

Tracklist Forged Entropy

01 Afterthought 2:09
02 Beg 9:31
03 Protector of Sanity 8:56
04 Artificial Time 7:45
05 Solace in Solitude 7:22
06 The Conundrum 5:18
07 The Joy of Pandemonial Ruination 8:05
08 Fat Shepherds 6:53

Morost online

Bandcamp
Facebook

On Parole online

Website
Facebook
Bandcamp

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén