White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ledfoot & Ronni Le Tekrø – A Death Divine

Samenwerkingen komen op alle fronten in de muziek voor. De ene pakt goed uit, de ander minder en sommige hangen er tussenin. Onlangs verscheen via TBC Records het resultaat van de samenwerking van Ronni Le Tekrø en Ledfoot, welke de titel A Death Divine heeft meegekregen.

Ledfoot & Le Tekrø

Ledfoot, geboren als Tim Scott McConnell is een Amerikaanse singer-songwriter. De gothic blues wordt aan hem gelinkt. Zijn stem en het spel op zijn twaalfsnarige gitaar kenmerken hem. Ronni Le Tekrø heeft faam gemaakt als de gitarist van de Noorse hardrockergroep TNT. Gezien de eerste nu in Noorwegen woont, is deze samenwerking logischer dan op voorhand misschien gedacht werd.

A Death Divine

Het duo heeft voor deze plaat acht tracks opgenomen. Daarbij geldt dat ze alleen in ‘A Part Of Me’ gezelschap krijgen van drummer BP Hovik en bassist Ove Husemoen. De overige tracks zijn puur de twee mannen die de naam dragen van deze release. De acht tracks duren samen zo’n zesendertig minuten.

Opener ‘Cold Lonely Night’ doet nog vermoeden dat het een louter akoestische schijf wordt. De kabbelende akoestische gitaar krijgt pas na een tijd gezelschap van de stem. Een donkere, beetje Johnny Cash-achtige sound ontstaat. Het vuur wordt echter hoger opgestookt als de elektrische gitaar zijn intrede doet.

De titeltrack van A Death Divine start nog een beetje als een U2 welke terug in de jaren ’80 nog een akoestische track in bar lijkt te spelen. Daarna wordt ook hier het vuur opgestookt. Ineens zijn er banden te ontdekken met Guns ’n Roses. Dat geeft veel schwung aan de song. Dat het eind terug gaat naar het begin, maakt daar de cirkel rond.

Donkerte

Hoe fris de muziek ook bij vlagen klink, zo donker zijn de teksten. ‘I hope to make you cry’ is een frase uit ‘A Part Of Me’. Waar hier misschien gedacht dat er een stevige track komt door de aanwezigheid van de drummer en bassist, betreft het hier een track ingetogen track die ook doet denken aan Tom Petty.

Ledfoot & Ronni Le Tekrø hebben met A Death Divine een plaat gemaakt waar de acht nummers lekker in het gehoor liggen, maar soms ook zo overkomen dat ze een beetje lijken op al bekendere nummers. Hierdoor glijdt deze plaat echter wel makkelijk de oren in. Kortom, deze samenwerking kan worden bestempeld als succesvol.

Ledfoot & Ronni Le Tekro - A Death Divine

Tracklist A Death Divine

01. Cold Lonely Night
02. This Town
03. High Time
04. A Death Divine
05. A Part Of Me
06. Shut Up
07. Imperfect World
08. Open Door

Ledfoot online

Website

Ronni Le Tekrø online

Facebook

TBC Records online

Website
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén