White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Pretty Reckless – Death By Rock And Roll

Leestijd: 2 minuten

De titel van de plaat onderstreept de periode waar The Pretty Reckless door is gegaan. De band is echter uit de diepe kloof omhoog gekropen door zich vast te houden aan muziek. Het resultaat van het samen maken van muziek is de langverwachte nieuwe plaat. Via Century Media komt The Pretty Reckless met Death By Rock And Roll.

The Pretty Reckless

Deze uit New York afkomstige band is in 2009 opgericht. De band zag een jaar later hun eerste extended play uitkomen, nog geen twee maanden later gevolgd door de eerste langspeler. In 2016 was Who You Selling For de derde langspeler. Een tournee met onder andere Soundgarden volgde.

Juist dat is ook het punt waarop The Pretty Reckless in de diepe kloof viel. De dood van Soundgardens frontman Chris Cornell zorgde ervoor dat tournees op een lager pitje werden gezet en of dat alles nog niet genoeg was, overleed ook hun vriend en producer Kato door een motorongeluk. Echter, muziek is ook de remedie om uit een kloof te komen.

Death By Rock And Roll

Het resultaat is Death By Rock And Roll. Deze langspeler telt twaalf tracks. Daarvan geldt alleen ‘Boomsticks’ met nog geen veertig secondes niet echt als een nummer. De overige tracks geven een veelzijdig beeld van waar deze door Taylor Momsen aangevoerde rockers voor staan.

Opener ‘Death By Rock And Roll’ zet gelijk de toon. Dit is gewoon keihard rocken waarbij elke muziekliefhebber geneigd is om het volume volledig open te draaien. Daardoor komen bijvoorbeeld contrasten als in ‘My Bones’ nog energieker over. Dat zijn zaken die dit viertal erg goed beheerst.

‘25’ is daarbij een indrukwekkende ballade waar The Pretty Reckless de schoonheid van de gevoelige kant van de rock mooi aanstipt. The Beatles en A Perfect Circle lijken hier samen te komen. De gelaagdheid in deze track laat ook goed horen dat de band qua geluid alles goed voor elkaar heeft. ‘Got So High’ laat dat ook goed horen. Die track is voor de leek het beste te omschrijven alsof Pink een rustigere track van Oasis speelt.

Gastmuzikanten

De status van The Pretty Reckless kan ook worden gezien aan de gastmuzikanten op deze plaat. In de vooruit geschoven single ‘Ans So It Went’ komt niemand minder dan Rage Against The Machine-, Audioslave– en Prophets Of Rage-icoon Tom Morello meespelen. In ‘Only Love Can Save Me Now’ spelen Matt Cameron en Kim Thayil mee. Jawel, van Soundgarden. Daar wordt men even stil van.

Het heeft lang geduurd, het proces kwam vanuit een diep dal, maar wat heeft The Pretty Reckless een voortreffelijke langspeler afgeleverd. Deze plaat viert niet alleen dat deze band springlevend is, maar viert vooral ook de rock in de breedte. En al hun gevallen helden. Briljant.

The Pretty Reckless - Death By Rock And Roll

TRACKLIST DEATH BY ROCK AND ROLL

“Death By Rock And Roll”
“Only Love Can Save Me Now”
“And So It Went”
“25”
“My Bones”
“Got So High”
“Broomsticks”
“Witches Burn”
“Standing At The Wall”
“Turning Gold”
“Rock And Roll Heaven”
“Harley Darling”

THE PRETTY RECKLESS ONLINE

Facebook
Twitter
Website
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén