White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Oceans – The Sun And The Cold

Leestijd: 2 minuten

Het jaar 2019 was een bewogen jaar voor de Duits/Oostenrijkse metalband Oceans. De groep bracht in het voorjaar de EP Into The Void uit, om een paar maanden later de metalhead ook nog te presenteren op een EP vol covers. Op Cover Me In Darkness speelde het viertal op hun geheel eigen manier ‘Scars To Your Beautiful’, Deftones’ ‘My Own Summer’, Radioheads ‘Creep’ en Alice In Chains ‘Would?’.

Nu is er dan na dat mooie muzikale jaar gelijk een nieuw heugelijk feit voor deze band. Oceans heeft namelijk in 2019 ook nog tijd gehad om zijn eerste langspeler op te nemen. Die staat dan ook gelijk aan de start van dit nieuwe kalenderjaar gepland. Via Nuclear Blast komt Oceans met The Sun And The Cold.

Vaak is het zo dat bands die in een korte tijd voor een langspeler met een EP zijn gekomen dat die tracks ook op de langspeler te vinden zijn. Bij Oceans is dat niet het geval. De elf tracks op The Sun And The Cold zijn allemaal nieuw. Zij maken ook duidelijk dat Oceans geen band is die zich makkelijk in een hokje laat plaatsen. ‘Dark’ combineert de invloeden van de extremere metal met metalcore, terwijl ‘Paralyzed’ ook nog wat rockends in zich heeft. Toch blijft de muziek wel zo dat Oceans herkenbaar blijft. Dat zit hem vooral in de vocalen.

Wie geluk heeft, weet de gelimiteerde versie met bonus-CD te bemachtigen. Daar telt The Sun And The Cold drie extra nummers op de standaardplaat – de radioversie van ‘We Are The Storm’ en twee verschillende afwerkingen van ‘Polaris’. De tweede schijf bevat de vorig jaar uitgebrachte EP’s. Dat houdt in dat er negen nummers te vinden zijn. Vier daarvan zijn van eigen hand en vijf zijn covers. De EP Into The Void eindigde namelijk met ‘The Last Day On Earth’ van Marilyn Manson.

Het is 2020 en dat wordt gevierd met de modern insteek op de metal van Oceans. Deze groep laat horen dat ze een groot bereik in hun sound hebben. Metal en rock dansen indrukwekkend en innig om elkaar heen tot waar het opgaat in samenkomen. The Sun And The Cold maakt mensen warm.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén